patryk_f Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Mam problem z Nautilusem, który zwyczajowo otwiera katalogi. Fedorę mam na dysku ata dołączam dodatkowo jeden dysk na sata, podzielony na dwie partycje: Jedną partycje widzi bez problemu, z drugą jest problem. wskazuje zero plików i katalogów chociaż ilośc wolnego miejsca wsakazuje prawidłowo. Inne programy widzą to bez problemu. k3b i GnomeCommander co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Sprawdziłbym na początek co pokazuje df oraz wykonałbym fsck na partycjach, które nie są pokazywane lub są pokazywane nieprawidłowo. Do fsck partycje musisz odmontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2009 Ja natomiast wykonałbym próbę z uruchomieniam Nautilusa jako root. Oczywiście za świadomością tego, co stanie się z pulpitem na czas jego uruchomienia. Ale to nam dostarczy pewnej informacji, która może się nam przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Luty 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2009 Czy czasem na tej partycji nie masz jakimś cudem samych plików / katalogów zaczynających się nazwą od . (kropki) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2009 Ja natomiast wykonałbym próbę z uruchomieniam Nautilusa jako root. Oczywiście za świadomością tego, co stanie się z pulpitem na czas jego uruchomienia. Ale to nam dostarczy pewnej informacji, która może się nam przydać. Dlatego Nautilusa wtedy uruchamia się z parametrem --nodesktop (lub --no-desktop, nie pamiętam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi