Artur Dębski Napisano Luty 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2009 Witam wszystkich Polećcie mi proszę która wersja VMware Server poniżej wersji 2 instaluje się bezproblemowo pod FC8 ? Instalowałem wersję VMware server 1.0.8 i co chwila miałem komunikaty o braku a to gcc a to kernel headers itd. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Luty 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2009 To zainstaluj narzędzia programistyczne w menu "dodaj/usuń oprogramowanie " a potem spróbuj jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Dębski Napisano Luty 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2009 To zainstaluj narzędzia programistyczne w menu "dodaj/usuń oprogramowanie " a potem spróbuj jeszcze raz Ale VMware Serwer 1.0.8 instalowany na Fedora 8 mówi w trakcie pierwszej konfiguracji że nie znalazł jakichś komponentów dla jądra aktualnej Fedory i czy ma je sam skompilować i tu dalej zaczyna się mnóstwo pytań - gcc doinstalowałaem a z nim kernel headers ale dalej dopytuje sie o kernel headers więc zeby nie eksperymentowac w tej chwili bo chciałem skupic sie na czyms innym chciałem dobrać teraz wlasciwe VMware Serwer do Fedora 8 - tak by było poprostu szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2009 Przenoszę na łączkę. Instalacja VMware servera 1.0.x pod F8 (i innymi wersjami) był wielokrotnie i dogłębnie omawiany. Należy zainstalować odpowiedni patch, kernel-devel i kompilator. Polecam przeszukanie forum a najpierw przeczytanie tego linku szczególnie rozdziału II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi