DAREK WL. Napisano Luty 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2009 Masm taki problem ; gdy chcę coś zainstalować poprzez YUM-a to wywala mi że baza pakietów jest ablokowana przez inny program . Wydaje mi sie że tym innym programem jest aktualizator oprogramowania którego ikonka stoi cały czas w 'tray'u" Gdy kliknę na tę ikonkę aktualizatora nie ma tam opcji ; zamknij czy wyłącz . Jak więc zamknąć ten aktualizator by nie przeszkadzał YUM-owi :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Luty 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2009 Zobacz czy w /etc/xdg/autostart/ nie masz czegoś w stylu gtk-update-icon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2009 Prawdopodobnie powinno pomóc yum remove yum-updatesd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Luty 9, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2009 Waldo , rezultat proponowanego przez ciebie polecenia jest taki ; [root@localhost ~]# yum remove yum-updatesd Wczytane wtyczki: refresh-packagekit Ustawianie procesu usuwania Brak wyników dla parametru: yum-updatesd Pakiety yum-updatesd są dostępne, ale nie są zainstalowane. Brak pakietów oznaczonych do usunięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Luty 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2009 Odhacz w system->preferences->personal->sessions aplet "PackageKit Update Applet" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2009 WalDo: yum-updatesd już nie działa Musisz przestawić PackageKita. Albo jak mówił Theriel - wyłączyć ikonę aktualizacji, albo, gdy PackageKit zacznie krzyczeć, wyłączyć go w preferancjach jego ikony(gdy się zjawi). Ale ja mam wrażenie, że twój PackageKit nie działa prawidłowo. Którą masz Fedorę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2009 WalDo: yum-updatesd już nie działa U mnie już od dawna W zasadzie nigdy. A poważnie: przepraszam jeśli kogoś w błąd wprowadziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi