Sadu Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 Witam Zainstalowałem VLC z repo i ku mojemu zdziwieniu padł dzwięk. Wcześniej według instrukcji instalowałem gstreamer'a itp. - odtwarzacze audio/video nie sprawiały problemu. Po odinstalowaniu VLC sytuacja pozostaje bez zmian ;> Wie ktoś może o co chodzi? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 Głupio może spytam, ale... Suwaczki wszystkie podniesione? Używasz Pulseaudio czy ALSA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadu Napisano Luty 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 ALSA, suwaczki podniesione i ustawienia sprawdzone, do informacji mogę dodać, iż słyszę jak szum w słuchawkach milknie np. po wyciszeniu mastera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 No to niby tak jak u mnie. Poza dźwiękiem Bo u mnie jest. Narzędzia→Preferencje→Dźwięk→Wyjście→Domyślnie Ustawienia miksera (amixer) amixer set 'Master' 100% on amixer set 'Master Mono' 100% on amixer set 'Line' 100% on amixer set 'PCM' 100% on amixer set 'IEC958,0' off amixer set 'IEC958,1' off amixer set 'PC Speaker' 0% off amixer set 'CD' 70% on Jeśli brakuje Ci amixer, to zainstaluj pakiet alsa-utils. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadu Napisano Luty 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 Przełączyłem się na chwilę na Live żeby sprawdzić czy jest dzwięk, wróciłem do Fedory i wszystko smiga (jakaś usługa była wyłączona? :>). Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi