chmuri Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 Witam!!! Nie dawno zainspirowany zmianą systemu postanowiłem zminić system na fedore ale braciszkowi chciałem zostawić wina2000 oczywiście po istalacji okazały sie problemy ze startem wina2000 ale znalazłem już na forum potrzebne opisy dotyczące startu. Następujące sprawy mnie trapią po przejściu na linucha... 1.Kadu===>>>Coś msiałem na knocić że kadu moge wlączyć z roota a nie z mojego konta pisze że "połączenie przerwane w czasie odczytu" i nie wiem co mam z tym zrobić. 2.Potrzebuje jakiś programik ala winamp ten co mam dodany jest kiepściutki i nie mam wtyczki do mptrójek poprostu instaluje i słucham mp3.. 3.Gdzie można znaleść kodeki do divixów xvida itp. 4.Troche może śmieszne pytanie bo sie zastanawiam nad zmianą powłoki (gnome) ale nie wiem czy jest sens niektóre widziałem naprawde odlotowe,ale sam nie wiem doradźcie 5.===>>>Czy opłaca sie kupić ksiażke fedora core 2 księga experta???(139.plków) Dziękuje i pozdrawiam szanownych panów jestem tu nowy ale postaram sie być aktytwny!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfred Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 Co do kadu to (_niewiem_ → nie wiem) ORT ale 2. to masz stronke i poszukaj http://www.linuxsoft.cz/pl/ mi xmms odpowiadal ale rozne sa gusta 3. na tej stronce jest programik i kodeki http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/news.html jak poszukasz to sa tez odnosniki do rpm'ów 4. ja urzywam kde ale niektorym sie niepodoba 5. jak nie kupilem i jakos sobie rade daje ale kupic warto (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chakjer Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 ad1 tez mam takie komunikaty ale one mi sie najczesciej pokazuja jak mam neta zapchanego i to mi sie wydaje ze jest normalne wtedy pomaga restart kadu ale nie zawsze moze to byc tez problem z serwerami gg na stronce www.kadu.net mozna sprawdzic jaki jest status serwerow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 1.Kadu===>>>Coś msiałem na knocić że kadu moge wlączyć z roota a nie z mojego konta pisze że "połączenie przerwane w czasie odczytu" i nie wiem co mam z tym zrobić. to poczekaj chwilke, to jest problem z hubami gadu-gadu, często tak jest gdy gg nie działa (ostatnio nawala dość często, i nie ważne czy wtedy używasz kadu czy gg) 2.Potrzebuje jakiś programik ala winamp ten co mam dodany jest kiepściutki i nie mam wtyczki do mptrójek poprostu instaluje i słucham mp3..smile.gif xmms nie obsługuje mp3 z powodu licencji (albo patentu), wystarczy doinstalować odpowiedni plugin (na głównej stronie, w dziale porady jest to opsiane) 3.Gdzie można znaleść kodeki do divixów xvida itp. np tu: (windowsowe kodeki do mplayera ) http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/dload.html 4.Troche może śmieszne pytanie bo sie zastanawiam nad zmianą powłoki (gnome) ale nie wiem czy jest sens niektóre widziałem naprawde odlotowe,ale sam nie wiem doradźcie ja użwyam KDE, i ustawiłem sobie tak jak lubie, ale widziałem że Gnome może wyglądać jeszcze lepiej, zobacz tu: http://www.lynucs.org/?metacity 5.===>>>Czy opłaca sie kupić ksiażke fedora core 2 księga experta???(139.plków) nie wiem, nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 Witam!! Apropo książki, to mam RH 7.3 Księga Eksperta auytorestwa Bill Balla, no i nie jest ona najgorsza. Co do te FC2, to jej nie widziałem, ale pewnie jest tam zawartych sporo informacji, więc myśle że się opłaca POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 Witam Ja uwazam, ze ta kasiazka jest najlepsza pozycja jaka zakupilem w helionie .. a troche tego jest Ksiazka jest ogromna.. i mozna tam znalezc prawie wszystko.. 50 str ma wprowadzenie.. lae mysle ze jakbym ja kupil w maju tego roku ( moj linuksowy poczatek ) to pewnie nic bym nie rozumial, bo nie wieidzialem co to jest jadro systemu itp. a oni tu luzno sie posluguja slownictwem i nie trudnią sie wyjasnieniami.. sa dokladne opisy, programowania, konfiguracji roznych sieci, serwerow, oporogramowania codzinnego uzytku itp. no jest prawie wszystko sa 4 glowne dzialy (+dodatki): 1 Instalacja i konfiguracja 2.Zarzadanie systemem fedora 3.Administrowanie uslugami w systemie Fedora 4.Progrramowanie i praca biurowa 5.Dodatki Ksiazka jest wieksza od mojej encyklopedii... w dobrej, twardej, kolorowej oprawie... i z obrazkami full wypasik 1034 strony wiedzy... + FC2 na plytkach ( bez rescue disc) imho kupuj przyda sie kurde poluje jescze na Debian - Ksiega Experta ale cos niedostepna ostatnio ;( ( w szkole mam serwer do obslugi na debianie i musze sie czegos nauczyc.. PS. znaczie jakies serwisy, fora etc. o Debianie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 2.Potrzebuje jakiś programik ala winamp ten co mam dodany jest kiepściutki i nie mam wtyczki do mptrójek poprostu instaluje i słucham mp3.. yum install xmms-mp3 3.Gdzie można znaleść kodeki do divixów xvida itp. yum install xvidcore 4.Troche może śmieszne pytanie bo sie zastanawiam nad zmianą powłoki (gnome) ale nie wiem czy jest sens niektóre widziałem naprawde odlotowe,ale sam nie wiem doradźcie GNOME rulezzz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 PS. znaczie jakies serwisy, fora etc. o Debianie ?? http://debianusers.pl/ ← resztę znajdziesz u nich w linkowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi