Carek Napisano Marzec 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2009 Hej. Chciałem się zapytać doświadczonych o edytor do poisania kodu, ale taki co by spełnił moje zachcianki :] hehe mianowicie... najlepszy byłby Kate bo do niego przywykłem i uwielbiam wtyczkę z konsolą, ale po javie w eclipsie nauczyłem się wygodnictwa, więc pytanie... Istniałaby możliwość tak ustawić Kate'a żeby w takim przypadku: int main(){ po naciśnięciu entera wskoczył mi linię niżej z od razu zrobionym wcięciem i jeszcze linię niżej zamknął nawias? A jeśli nie Kate to jest taki edytor, który to umożliwia? (ale bez przebajerzonego interfesju (na który jak się pierwsyz raz patrzy to się nic nie wie... i z wbudowaną konsolą) Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2009 tzw. wstawki ma gedit (plugin) czy geany, to pewnie Kate też ma, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2009 Bardzo fajny jest Komodo Edit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2009 * a Komodo 64bit gdzieś jest? * z większych to jeszcze jEdit się ludzie zachwycają, ale większy to i cięższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AbraKadabra Napisano Marzec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2009 To ja jeszcze dodam Geany. Całkiem fajnie się w nim kodzi. Dla mnie jedynym minusem jest GTK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi