Gnome Napisano Marzec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 Witam, Ostatnio znów naszła mnie ochota na wypróbowanie Fedory. Poprałem z torrenta wersję "Fedora-10-i686-Live-KDE", wkładam płytkę do napędu, wybieram "Boot", czekam aż niebieski pasek się zapełni... Nagle wyskakuje mi No Signal i czarny ekran. Trudno, otwieram internet, szukam. Żaden ze sposobów które znalazłem nie zadziałał: - próbowałem dodać nomodeset, xdriver=vesa, video=vesa do lini poleceń po kliknięciu [TAB] - kliknąłem [ESC] i wpisywałem linux text, linux noprobe - odzew could not find kernel: linux - po kliknięciu [ESC] wpisywałem /isolinux/vmlinuz initrd=/isolinux/initrd.img, też nic Za każdym razem próba instalacji kończyła się tak samo - czarnym ekranem. Posiadam kartę ATI Radeon 3870, procesor Dual Core 2 Duo 2.66, płytę główną Asusa p5b. Proszę o pomoc z tym problemem... EDIT: Płytka jak najbardziej sprawdzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 Proszę o pomoc z tym problemem...A ja proszę o przeszukiwanie forum przed zadaniem pytania. Problem znany, wielokrotnie omówiony wraz z podaniem niezbędnych ruchów naprawczych. Przenoszę na "łączkę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi