maciej_otw Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Przeciągnąłem kilka plików będąc zalogowany jako root w menadżerze DOLPHIN na pulpit i taraz nie mogę ich usunąć. Są to ikony, które maję taki pasek z boku (zamknij, ustawienia itp). Tych plików nie widać w konsoli ls -la, mają ustawione prawa ustawione na max. po ich usunięciu i resecie pojawiają się z powrotem. Nie wiem jak je usunąć i gdzie można wyedytować pilk z tymi ikonami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Przeciągnąłem kilka plików będąc zalogowany jako root w menadżerze DOLPHIN nom, brawo, a tyle się mówi unikać root i nie używać bez potrzeby. Zrób to jeszcze raz, tzn. zalogowany jako root w menadżerze DOLPHINi z tego poziomu usuń pliki, posprzątaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_otw Napisano Marzec 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Tak już próbowałem. Wszystkich mi znanych mi sposobów już używałem. Jak wybieram "Usuń tą ikonę " to sie kasuje z pulpitu, ale po ponownym zalogowaniu znów się pojawia. Jednemy z plików udało mi się zmienić nazwę ale nie mogę go usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 Założę się że to przez crashującą się plasmę hehe. Wsypuje się przy wylogowywaniu i nie zapamiętuje ustawień po skasowaniu plików, i przywraca je w następnej sesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_otw Napisano Marzec 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2009 tak to plasma. chaba trzeba będzie poczekać na nowszą wersję. Narazie wszystko ściągnąłem w kąt pulpitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2009 Nie liczyłbym że się coś w tej materii poprawi, ja się zmagam z tym w zasadzie od początków kde 4. Najlepiej przejść w init 3, i wyedytować ręcznie plik konfiguracyjny plasmy w ~/.kde/share/config/ , zapisać, i ponownie przejść w init 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Marzec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2009 A sprobuj zrobic tak: Zmien "Widok folderu" z Pulpitu na np.: Folder uzytkownika. Przeloguj sie. Po czym juz z poziomu Dolphina usun pliki z folderu Pulpit. Przeloguj sie. Zmien Widok folderu znowu na Pulpit. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi