arczi_23 Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Witam chciałem sobie skompilować program i po wpisaniu komendy ./configure dostaje na końcu taki komunikat configure: error: "sqlite3 required" czy można coś z tym zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Zainstalować sqlite? PS: Poprawnie powinno się pisać "chciałem sobie skomplikować program". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Kiedy ktoś zadaje takie pytanie, to zawsze się przede wszystkim zastanawiam cóż to za cudowny program, którego nie ma w repo i który trzeba sobie samemu kompilować. A jeśli do tego nie wiesz co to są i do czego służą pakiety *-devel, to może lepiej dać sobie spokój? Tym bardziej, że w chwili obecnej większość naprawdę użytecznych programów jest przygotowana w repozytoriach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczi_23 Napisano Marzec 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 chce sobie skompilować grę bo w yumi jej nie ma a przy okazji nauczyć się czegoś nowego jeśli chodzi o samego sqlite to jest zainstalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 (...) sqlite to jest zainstalowanyPrzeczytaj dokładnie moją (p)odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi