aptekarz Napisano Kwiecień 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2009 Witam, może któryś z forumowiczów używa red hata na laptopie? Obecnie korzystam z ubuntu 8.10, lecz nie wszystko gra jak powinno, problemy z hibernacją i wstrzymaniem systemu. Z tego co wyczytałem lenovo otrzymało certyfikat red hata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2009 Certyfikatu nie otrzymuje w tym wypadku firma, lecz konkretne urządzenie - sprawdź na liście swój model. A nawet jeśli dostanie, to nie spodziewaj się, że karaoke na fullscreen pod wine i z projektorem będzie działać bez zgrzytów. Certyfikat jest wydawany na podstawie działania oprogramowania z repozytorium, którego w RHEL tak za dużo to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Wrzesień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2009 ja mogę się wypowiedzieć co nieco w tym temacie bowiem od niedawna posiadam na firmowym laptopie (IBM T60) RHEL'a. generalnie nie jest to optymalny wybór (m.in. problemy z zewn. ekranem i hibernacją) i mimo, że RHEL ma wsparcie techniczne w mojej firmie to ludzie propagujący (_linuxa_ → Linuksa) ORT polecają ubuntu i fedorę (wybór jest ograniczony do 3 "dystrybucji" - rhel fedora ubunut/"wszystko co oparte na debianie") mogę udzielić więcej informacji aczkolwiek nie wiem jak długo dam radę na tym distro działać bo w końcu pewnie przesiądę się na fedorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi