aptekarz 0 Report post Posted April 26, 2009 Witam, może któryś z forumowiczów używa red hata na laptopie? Obecnie korzystam z ubuntu 8.10, lecz nie wszystko gra jak powinno, problemy z hibernacją i wstrzymaniem systemu. Z tego co wyczytałem lenovo otrzymało certyfikat red hata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
@SeeM 110 Report post Posted April 26, 2009 Certyfikatu nie otrzymuje w tym wypadku firma, lecz konkretne urządzenie - sprawdź na liście swój model. A nawet jeśli dostanie, to nie spodziewaj się, że karaoke na fullscreen pod wine i z projektorem będzie działać bez zgrzytów. Certyfikat jest wydawany na podstawie działania oprogramowania z repozytorium, którego w RHEL tak za dużo to nie jest. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kowik 0 Report post Posted September 25, 2009 ja mogę się wypowiedzieć co nieco w tym temacie bowiem od niedawna posiadam na firmowym laptopie (IBM T60) RHEL'a. generalnie nie jest to optymalny wybór (m.in. problemy z zewn. ekranem i hibernacją) i mimo, że RHEL ma wsparcie techniczne w mojej firmie to ludzie propagujący (_linuxa_ → Linuksa) ORT polecają ubuntu i fedorę (wybór jest ograniczony do 3 "dystrybucji" - rhel fedora ubunut/"wszystko co oparte na debianie") mogę udzielić więcej informacji aczkolwiek nie wiem jak długo dam radę na tym distro działać bo w końcu pewnie przesiądę się na fedorę Quote Share this post Link to post Share on other sites