qkiz Napisano Maj 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2009 FC7 mam od jakieś 1,5-2 lat, z czego ostatni prawie rok, to przerwa od FC. Dlatego moje umiejętności poruszania się tu są.... takie jakie są. Kupiłem kamerkę jak w temacie i teraz chciałbym ją uruchomić. Pytanie jest krótkie: jak to się robi? Byłem tu: http://www.linux.rk.edu.pl/w/p/kamery-inte...e-pod-linuksem/ ale niewiele mi to mówi. Mogę prosić o jakieś bardziej "krok-po-kroku" instrukcje? Z góry dziękuję za pochylenie się nad laikiem p.s. Które komunikatory polecacie, żeby sobie z Niemcami porozmawiać video? Mój podstawowy rozmówca także korzysta z (_linuxa_ → Linuksa) ORT - jeśli to ważna informacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2009 Zacząłbym od przeinstalowania systemu - F7 to już zabytek. niedługo 23.05 wyjdzie F11. Zawiera na pewno więcej sterowników i uruchomienie kamery będzie zapewne znacznie prostsze. Co do "p.s." - Skype? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Maj 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2009 Mogę prosić o jakieś bardziej "krok-po-kroku" instrukcje? Krok 1. Aktualizujesz system do FC11 Krok 2. Podłączasz kamerkę Krok 3. Cieszysz się kamerką, Oczywiście o ile nie wystąpią problemy . Najlepiej działanie kamerki przetestować programem Cheese. Do gadania najlepiej używać skype albo Linuksowego Wengo czy jak mu tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qkiz Napisano Czerwiec 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2009 No to dziękuję, panowie - kamerka już działa, przynajmniej pod cheesem. Teraz pozostaje mi znaleźć jakiegoś świeższego skypa z możliwością wideo i gra p.s. nie obraźcie się na mnie, jeśli pozwolę sobie dodać, że mnie, jako zwykłemu śmiertelnikowi-użytkownikowi (_linuxa_ → Linuksa) ORT czasem trudno uzyskać od Was - fachowców - jakieś informacje. Czasem Wasze mnie (i mnie podobnych) traktowanie jest szczerze mówiąc odpychające od idei wolnego oprogramowania. Ale przełykam to i mimo wszystko nie daję i nie będę dawał zarobić windom Nie mam na myśli powyższych panów, co mi w tym przypadku pomogli, raczej to zdanie wynika z przeczytanych iluś-tam innych tematów na tym i nie tylko forum. Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi