xoth Napisano Maj 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 Nie mogę sobie poradzić z instalacją sterowników do mojej zewnętrznej karty muzycznej Tone Port UX1 na USB (interfejs do gitary). Sterowniki, które instaluje podobno działają na Fedorze 10. Błąd: [root@localhost line6usb-0.8.1]# make install ./set_revision.sh make -f Makefile -C /lib/modules/2.6.27.21-170.2.56.fc10.i686/build CONFIG_LINE6_USB=m SUBDIRS=/home/xoth/Pulpit/line6usb-0.8.1 modules make: *** /lib/modules/2.6.27.21-170.2.56.fc10.i686/build: Nie ma takiego pliku ani katalogu. Stop. make: *** [default] Błąd 2 Plik makefile: KDIR := /lib/modules/$(shell uname -r)/build PWD := $(shell pwd) MODDIR := $(DESTDIR)/lib/modules/$(shell uname -r)/kernel/sound/usb BINDIR := $(DESTDIR)/usr/bin default:: ./set_revision.sh $(MAKE) -f Makefile -C $(KDIR) CONFIG_LINE6_USB=m SUBDIRS=$(PWD) modules install-only:: default mkdir -p $(MODDIR) cp line6usb.ko $(MODDIR) mkdir -p $(BINDIR) cp *.sh *.pl $(BINDIR) install:: install-only /sbin/depmod -a /sbin/modprobe line6usb clean:: rm -f core .*.cmd *.o *.ko *.mod.c *.bak .\#* *~ rm -rf .tmp_versions Jeśli potrzebujecie więcej informacji to postaram się ich dostarczyć. Pomóżcie mi zrobić ten dźwięk, bo bez tego ani rusz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 Przede wszystkim link do paczki ze źródłami. Po drugie czy przeczytałeś plik README (czy jakoś podobnie), który na pewno w paczce się znajduje. [EDIT] Poprawka Przede przede przede wszystkim yum install kernel-devel kernel-headers gcc gcc-c++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoth Napisano Maj 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 Zainstalowało się, ale podczas odtwarzania nie ma dźwięku, a filmy strasznie się tną. Karta zainstalowała się chyba poprawnie. Nie wiem. Gdzie mogę jeszcze pogrzebać? Kiedy wchodzę w Preferencje->Sprzęt->Dźwięk, wybieram odtwarzanie dźwięku: Line6 Tone Port UX1 Tone Port UX1 (ALSA) i po kliknięciu na Test wyświetla się: audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Nie udało się otworzyć urządzenia dźwiękowego do odtwarzania. Natomiast po ustawieniu Serwer dźwięku PulseAudio nic nie słychać po kliknięciu Test, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 [...]Serwer dźwięku PulseAudio nic nie słychać po kliknięciu Test,Nie wiem jaki jest aktualny status tego projektu, ale na razie na F10 używam ALSA. Co do reszty nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi