maciejus Napisano Maj 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2009 Namęczyłem się godzinę z tym, więc zostawiam rozwiązanie dla potomnych, mam hp 1006 laserjet i żadne rozwiązania z sieci nie działały, dopiero to pomogło: Ściągamy archiwum stąd: $ wget -O foo2zjs.tar.gz http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz Rozpakowujemy $ tar zxf foo2zjs.tar.gz $ cd foo2zjs Kompilujemy i instalujemy wedle instrukcji w pliku INSTALL: $ make Ściągamy firmware: $ ./getweb P1005 # Get HP LaserJet P1005 firmware file $ ./getweb P1006 # Get HP LaserJet P1006 firmware file $ ./getweb P1007 # Get HP LaserJet P1007 firmware file $ ./getweb P1008 # Get HP LaserJet P1008 firmware file $ ./getweb P1505 # Get HP LaserJet P1505 firmware file Instalujemy: $ su # make install A potem: # system-config-printer Skróciłem trochę, tak aby zbędne kroki pominąć, rozwiązanie jest stąd: http://blog.iwayvietnam.com/tuanta/2009/02...-p1006-printer/ P.S. pewnie ameryki nie odkryłem, ale oszczędzę komuś dłuższych poszukiwań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2009 To ja dodam, że tak samo instalujemy drukarki widoczne poniżej (na pewno działa dla HP 1018 - innych nie mam jak sprawdzić): $ ./getweb 2430 # Get Minolta 2430 DL .ICM files $ ./getweb 2300 # Get Minolta 2300 DL .ICM files $ ./getweb 2200 # Get Minolta 2200 DL .ICM files $ ./getweb cpwl # Get Minolta Color PageWorks/Pro L .ICM files $ ./getweb 1020 # Get HP LaserJet 1020 firmware file $ ./getweb 1018 # Get HP LaserJet 1018 firmware file $ ./getweb 1005 # Get HP LaserJet 1005 firmware file $ ./getweb 1000 # Get HP LaserJet 1000 firmware file Żródłem jest oczywiście strona http://foo2zjs.rkkda.com - ściągamy tę samą paczkę, o ktorej pisze maciejus. Swoją drogą nie mogę pojąć dlaczego tych drukarek (przynajmniej części z nich) nie ma w standardowej paczce Fedory foo2zjs z repozytorium. @maciejus - wiem, że to trochę bezczelne, ale nie oprawiłbyś tego wszystkiego w artykuł na naszą Wiki? Ja się już od jakiegoś czasu zbieram i zebrać nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejus Napisano Maj 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2009 Hmm to będę musiał poczytać jak się edytuje wiki... ale w wolnej chwili na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2009 Żaden problem jeśli chodzi o edycję. Logujesz się, piszesz i tyle. Popatrz (np. podejrzyj w trybie edycji) jak są napisane inne artykuły. W razie problemów - mamy tu na forum jednego specjalistę Cały czas coś tam miesza, ale dzięki temu na pewno wie jak pomóc w razie problemów z edycją A jak nie to może ja w końcu zbiorę się i przeklęję Twój post opatrując odpowiednimi tagami. A potem będzie, że plagiat popełniłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejus Napisano Maj 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2009 Dodane do wiki, aczkolwiek pewnie nie jest idealnie, to moja pierwsza strona wiki w życiu, więc w razie czego proszę o korektę żeby to ładnie wyglądało. :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2009 Dzięki za artykuł Zrobiłem kilka drobnych zmian i dodałem drukarki z postu powyżej oraz rzeczywiste źródło, czyli stronę domową projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loganek Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 zrobiłem wszystko jak było tu napisane i nie drukuje;/ po naciśnięciu "drukuj" dokument trafia na chwilę do kolejki wydruku ale za chwilę znika. Co może być przyczyną takiego błędu? Uzywam HP LaserJet p1005 i Fedory 10. Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 zrobiłem wszystko jak było tu napisane i nie drukuje;/To co tu jest napisane, to tylko droga do zainstalowania właściwego sterownika dla drukarki. Problemy typu "nie drukuje" to inna bajka, załóż osobny wątek. Nota bene był chyba niedawno jakiś podobny. Chyba o HP 4200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi