daf Napisano Czerwiec 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2009 od dluzszego czasu slyszy sie o tym, ze jakies logo cos przypomina. cos co juz ktos wymyslil... jesli macie ochote, zajrzyjcie tu: link logo dzialu film jest z pewnoscia ich autorstwa i wszelkie podobienstwo do logo Fedory jest absolutnie przypadkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2009 Wszystkie litery mają w tle fedorową "plamę", do tego na jednej z nich jest małe "f". Dobre spostrzeżenie, ale nie nam się za to brać, tylko pisać do logo at fedoraproject . org Mogę to zrobić, jeśli ty nie będziesz chciał. Może ludzie z projektu Fedora nie będą mieli nic przeciwko animade, to problemu nie ma. Chociaż może fajnie by było, gdyby sprawę w swoje ręce spróbował wziąć jeden z ambasadorów. Byłoby na przyszłość wiadomo jak rozwiązywać takie sprawy. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie, bo logo Fedory jest ładne i niepowtarzalne. Szkoda by było rozpuścić tę oryginalność w kałuży klonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2009 Myślę że to miała być ciekawostka. Paranoja jest mocno nie wskazana. Co innego gdyby jakieś inne distro udawało fedorę, ale to? Co my troll patentowy?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ippo Napisano Czerwiec 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2009 ciach logo dzialu film jest z pewnoscia ich autorstwa i wszelkie podobienstwo do logo Fedory jest absolutnie przypadkowe no, "m" to logo minta w negatywie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2009 http://www.facebook.com/ Zobacz sobie ich logo, swego czasu była wojna między nimi a Fundacją Fedory. Niektórzy autorzy blogów proponowali zmianę nazwy i loga dla Fedory, musiało się skończyć jakąś ugodą, szczegółów nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Czerwiec 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2009 Myślę że to miała być ciekawostka. Paranoja jest mocno nie wskazana. Co innego gdyby jakieś inne distro udawało fedorę, ale to? Co my troll patentowy?! nie wiem do konca czy byla to ciekawostka jak teraz mysle. mnie trudno jest ocenic czy warto informowac o tym ludzi z Fedory. byc moze borzole ma racje. z drugiej tez strony wydaje mi sie, ze SeeM moze miec racje - to jest sprawa dla ktoregos z ambasadorow. zobaczymy czy sie zainteresuja. jesli nie, racje przyznamy borzole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2009 Zawsze wołacie kiedy czasu nie ma... ;-) Ja uważam, że jest to raczej przypadek z tym logiem. Nie wchodźmy w paranoję o te loga i sprawy licencyjne. Facebook jakoś sobie poradził, no ale to IMHO jest zwykły przypadek. Zobaczcie, że cała strona jest w czerwonej kolorystyce, i to "f" to poprostu pierwsza litera działu (Filmy). Ja bym to poprostu zostawił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2009 Facebook nic nie zmieniał, popatrz na falcoicon, chyba tak to się nazywa, na stronie. Poza tym takie F w podobnej formie jest często używane, wystarczy popatrzeć na płytę Joy Division - Still. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2009 z Adobe też walczymy http://images.google.com/images?hl=en&...mp;aq=f&oq= Dajcie spokój, jak ktoś się nazywa Jan Kowalski to przecież tego nie patentuje. Jak ktoś jest podobny do Chuck Norris'a to pewnie ma przechlapane. Osobiście uważam, że patenty, znaki towarowe inne prawne zastrzeżenia powinny być po to żeby nikt nie kazał nam płacić za coś co sami zrobiliśmy. Niech każdy używa wszystkiego jak chce, niech tylko się nie podszywa pod oryginał. Jak dla mnie patenty powinny być globalnie zniesione. Zaraz ktoś wyskoczy z tekstem o zarobkach programistów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Facebook jakoś sobie poradził, no ale to IMHO jest zwykły przypadek. Prawdziwy programista nie wierzy w przypadki Jak ktoś jest podobny do Chuck Norris'a to pewnie ma przechlapane. Ja bym powiedział, że to otoczenie ma przechlapane W każdym razie teoretycznie jeśli nie jest to żywcem zer...khm pożyczone logo Fedory to chyba nie ma problemu...chyba..."wszystko zależy od interpretacji" nie tylko prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Czerwiec 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2009 Aż mi się przypomniał taki film na YouTube "Domain Name Dollar Store"... Nazw jest obecnie za dużo po prostu Powstanie projektu Fedora wywołało konflikt z jakąś jednostką badawczą w 2004 roku i, o ile pamiętam, z jakimś producentem kapeluszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 Bardzo możliwe, ba mało tego, w grze Castlevania: Portrait of Ruins, jest kapelusz, element ekwipunku właśnie zwący się Fedora, wypada on z takich skaczących, małych, wrednych, "potworków" lubiących rzucać nożami Po za tym chyba jeszcze w jakiejś grze spotkałem się z przedmiotem Fedora...może to był Loot Wars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 To, że kapelusz tak się nazywał, to raczej nie dziwota :] http://en.wikipedia.org/wiki/Fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 Mało tego, żadnego z nich nie sprzedałem a mam ich w ekwipunku sztuk 3 Sprawdzę chyba potem czy są jeszcze inne kapelusze dostępne, ale nie obiecuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi