Skocz do zawartości

Jak 'find' Ma Rozróżnić Link Do Folderu Od Linku Do Pliku?

borzole

Rekomendowane odpowiedzi

bo widziałem u Ciebie na dropbox ( :ph34r: tak znalazłem) że się kszaczy przy szerokości 1024 i 4 kolumnach...
Zapomniałem, że już kiedyś wkleiłem link z dropboksa na forum :D Szkoda, że wcześniej nie zauważyłem zety (zanim zacząłem bawić się w łączenie), bo o to właśnie chodziło. Właściwie to i tak trochę się krzaczy przy długich nazwach, ale to nie problem, bo w niczym to nie przeszkadza. Jeszcze w nautilus-actions dokończę ten skrót wrzucający linki do dropboksa i będzie w ogóle luksus :)

nautilus-actions ma bardzo ograniczone możliwości, przynajmniej tak mi się wydaje. Do tworzenia prostego linku nadaje się idealnie, ale jeśli chciałbym dopisać do tego aktualizację dropboksa to już chyba nie jest możliwe. Dobrze, że przypomniałeś o pyextensions, bo to chyba najlepsze rozwiązanie, ale jest właśnie problem z uruchomieniem. O innych sposobach nie słyszałem.

Wystarczy, że jako akcję dasz skrypt, a w nim juz wszystko co chcesz.
Właśnie wcześniej tak robiłem i przez swoje głupie błędy zrezygnowałem. Teraz znowu spróbowałem i rzeczywiście działa :) Nie widzę tu dobrego zastosowania zenity czy gdialog, ewentualnie jakieś okienko kiedy skończy pracę, ale to właściwie widać po ikonce dropboksa.