thof Napisano Lipiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 bo widziałem u Ciebie na dropbox ( tak znalazłem) że się kszaczy przy szerokości 1024 i 4 kolumnach... Zapomniałem, że już kiedyś wkleiłem link z dropboksa na forum Szkoda, że wcześniej nie zauważyłem zety (zanim zacząłem bawić się w łączenie), bo o to właśnie chodziło. Właściwie to i tak trochę się krzaczy przy długich nazwach, ale to nie problem, bo w niczym to nie przeszkadza. Jeszcze w nautilus-actions dokończę ten skrót wrzucający linki do dropboksa i będzie w ogóle luksus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 ... nautilus-actions ... ja używam nautilus-script, bo "action" ciężko mi potem przenieść (takie wstrętne xml'e) a pythonowych rozszerzeń nadal nie umiem uruchomić Jest jakiś 4-y sposób dodawania do nautilusa bajerów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 nautilus-actions ma bardzo ograniczone możliwości, przynajmniej tak mi się wydaje. Do tworzenia prostego linku nadaje się idealnie, ale jeśli chciałbym dopisać do tego aktualizację dropboksa to już chyba nie jest możliwe. Dobrze, że przypomniałeś o pyextensions, bo to chyba najlepsze rozwiązanie, ale jest właśnie problem z uruchomieniem. O innych sposobach nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2009 wszystko można nautilus-{action,script} działają ostatecznie tak samo. Wystarczy, że jako akcję dasz skrypt, a w nim juz wszystko co chcesz. Pobaw się jeszcze zenity/kdialog i masz fullwypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2009 Wystarczy, że jako akcję dasz skrypt, a w nim juz wszystko co chcesz.Właśnie wcześniej tak robiłem i przez swoje głupie błędy zrezygnowałem. Teraz znowu spróbowałem i rzeczywiście działa Nie widzę tu dobrego zastosowania zenity czy gdialog, ewentualnie jakieś okienko kiedy skończy pracę, ale to właściwie widać po ikonce dropboksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi