Skocz do zawartości

Pulseaudio Po Aktualizacji Do F11

zyguli

Rekomendowane odpowiedzi

Zaktualizowałem system do F11 przez preupgrade. W Fedorze 10 nie używałem pulseaudio, ale czytałem, że poprawiono błędy i byłem ciekawy jak teraz działa. System sam zainstalował pakiety, ale niestety nie słychać dźwięku podczas testu dźwięku spod pulseaudio w gstreamer-properties. Aplikacje po wybraniu pulseaudio jako wyjścia też nie dają dźwięku. Zainstalowałem pakiet alsa-plugins-pulseaudio, ale nic to nie dało. Skasowałem też wszelkie pliki i katalogi pulseaudio w /home i /etc, przeinstalowałem pakiety i nadal nic O co tu chodzi?

PulseAudio jest kolejną rewolucyjną i niezbędną technologią, która się będzie stabilizować przez 300 lat, i a tak będzie niezgodna np. ze Skype i VirtualBoksem...

Uff...

Dobrze, najpierw sprawdź polecenie "alsamixer -c 0" a potem "alsamixer". Podpowiadam, że wrato się zająć suwakiem PCM :)

Pulseaudio rządzi! :)

W tym wydaniu nie mam żadnych zastrzeżeń do dźwięku :) działa mi zawsze, z paru programów jednocześnie, przez bluetooth działa i jeszzce nie padł.

Masz poinstalowane pavucontrol, pavumeter i inne?

Może zainstalu ji zerknij czy czasem nie masz czegos wyciszonego i ogólnie rozejrzyj sie tam.

Ja po preupgrade z fedory 10 na F11 tez miałem problem z pulseaudio - dźwięku po prostu nie było, z pulseaudio miałem też problem po aktualizacji kernela jak jeszcze byłem na F10. Jak zainstalowałem z płytki F11 to już wszystko śmiga aż miło więc wydaje mi się, że problem tkwi w kernelu ale dlaczego i jak sobie z tym poradzić nie mam pojęcia. Najlepszym rozwiązaniem jest chyba zainstalowanie na nowo F11 z płyty. Wiem że w tej sposób poszedłem na łatwiznę ale przynajmniej mam pewność, że będzie działać.