zyguli Napisano Czerwiec 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2009 Zaktualizowałem system do F11 przez preupgrade. W Fedorze 10 nie używałem pulseaudio, ale czytałem, że poprawiono błędy i byłem ciekawy jak teraz działa. System sam zainstalował pakiety, ale niestety nie słychać dźwięku podczas testu dźwięku spod pulseaudio w gstreamer-properties. Aplikacje po wybraniu pulseaudio jako wyjścia też nie dają dźwięku. Zainstalowałem pakiet alsa-plugins-pulseaudio, ale nic to nie dało. Skasowałem też wszelkie pliki i katalogi pulseaudio w /home i /etc, przeinstalowałem pakiety i nadal nic O co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2009 Ja też próbowałem "nowego" pulse, ale kde przywitało mnie komunikatem "zasoby zajęte", po jego wywaleniu wszystko wróciło do normy. Co wydanie jest informacja że usprawniono pulseaudio i jak zwykle nie bardzo to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Czerwiec 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2009 PulseAudio jest kolejną rewolucyjną i niezbędną technologią, która się będzie stabilizować przez 300 lat, i a tak będzie niezgodna np. ze Skype i VirtualBoksem... Uff... Dobrze, najpierw sprawdź polecenie "alsamixer -c 0" a potem "alsamixer". Podpowiadam, że wrato się zająć suwakiem PCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2009 Pulseaudio rządzi! W tym wydaniu nie mam żadnych zastrzeżeń do dźwięku działa mi zawsze, z paru programów jednocześnie, przez bluetooth działa i jeszzce nie padł. Masz poinstalowane pavucontrol, pavumeter i inne? Może zainstalu ji zerknij czy czasem nie masz czegos wyciszonego i ogólnie rozejrzyj sie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Czerwiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2009 @InIrudeBwoy: pozwolę sobie zapytać odrobinkę oftopowo: Jak żyje ci Skype i Flash? I, o ile używasz, xgnuboy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Czerwiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2009 Ja po preupgrade z fedory 10 na F11 tez miałem problem z pulseaudio - dźwięku po prostu nie było, z pulseaudio miałem też problem po aktualizacji kernela jak jeszcze byłem na F10. Jak zainstalowałem z płytki F11 to już wszystko śmiga aż miło więc wydaje mi się, że problem tkwi w kernelu ale dlaczego i jak sobie z tym poradzić nie mam pojęcia. Najlepszym rozwiązaniem jest chyba zainstalowanie na nowo F11 z płyty. Wiem że w tej sposób poszedłem na łatwiznę ale przynajmniej mam pewność, że będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2009 Nie wiem co to skype Flash działa bez problemów w wersji dla x86_64 i to jednocześnie z innym programem co było nie do pomyślenia w F10. xgnuboy nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi