griff777 Napisano Czerwiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2009 Hej, Problem wyglada nastepujaco: Chcialbym monitorowac temperature procka. Uzywam lm_sensors. Na fedorze 10 wszystko dzialalo bez problemu. Fedora 11: Starting lm_sensors: loading module w83627hf No sensors found! Make sure you loaded all the kernel drivers you need. Wiec zrobilem: modprobe w83627hf WARNING: Deprecated config file /etc/modprobe.conf, all config files belong into /etc/modprobe.d/. FATAL: Error inserting w83627hf (/lib/modules/2.6.29.4-167.fc11.i586/kernel/drivers/hwmon/w83627hf.ko): Device or resource busy Czy jest ktos w stanie mi pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Czerwiec 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2009 od kilku dni mam podobny problem... daje sensors-detect, znajduje mi w83627hf, ale jak dochodzi do momentu zapisania konfiguracji w /etc/sysconfig/lm_sensors, to wywala blad : Do you want to overwrite /etc/sysconfig/lm_sensors? (YES/no): y Starting lm_sensors: loading module w83627hf No sensors found! Make sure you loaded all the kernel drivers you need. Try sensors-detect to find out which these are. [NIEUDANE] Unloading i2c-dev... OK byloby milo, gdyby ktos mogl podrzucic jakis pomysl, co z tym zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 daje sensors-detectBez urazy, ale zapytam: dajesz jako root czy jako zwykły user? Czy jest ktos w stanie mi pomoc?Próbowałeś to samo zrobić w trybie tekstowym lub single-user? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poziomy_uruchamiania_systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 wszystko robie jako root ( su - ), robowalem to zrobic w trybach init 3 i init 5. w init 1 jeszcze sprobuje. dzieki za podpowiedz no niesety, nic to nie dalo... wywnioskowalem tyle, ze w83627hf gryzie sie z acpi. znow gdy wylacze acpi, to sensors-detect wywala info, ze potrzebny jest acpi. tak wiec troche bledne kolo sie robi :| no trudno, moze jakis przyszly update to naprawi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi