InIrudeBwoy Napisano Lipiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 Widzę, że skorzystałeś z mojego narzędzia Spróbuj usunąć linijkę o SHMConfig, zrestartować hala i Xy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumien Napisano Lipiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 Skorzystalem Usunięcie tej linijki nic nie pomoże, ponieważ jak nie działała konfiguracja z Twojego softu to w odpowiedzi do błędu z F10 znalazłem, że trzeba dodać ten wers i może zadziała. Próba okazała się nieudana :/ Takie jeszcze pytanko. Trochę lamerskie, ale chce się upewnić. Restart całego systemu restartuje hal? (tonący brzytwy się chwyta ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 Tak, zgadza się. Czy masz plik etc/X11/xorg.conf? Możliwe, że on miesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumien Napisano Lipiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 # Xorg configuration created by livna-config-display Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "on" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSection Widać, że mam tylko obslugę NVIDIi i włączone efekty KWin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 U mnie też nie działa trik z plikiem 10-synaptic.fdi. Niby w logu wszystko jest tzn. tapping, bo scrolling działa od początku, ale i tak touchpad nie reaguje. Dopiero po włączeniu tappingu w System -> Preferences -> Mouse wszystko jest ok. Inne opcje ustawiam synclientem. Nie wiem dlaczego akurat u mnie nie działa (i to na dwóch komputerach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi