Tom:-) Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Kiedy się wybiera opcję partycjonowania dysku w Anaconda aby instalator wykorzystał cały dysk i podzielił go sam to przy tej opcji nie jest tworzony obszar wymiany SWAP. Nie jest potrzebny czy może Fedora 11 wykorzystuje plik zamiast SWAP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 SWAT? Chodzi Ci o tę amerykańską jednostkę? Nie o SWAP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Czerwiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Poprawiłem. tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz. Dziękuję za zwrócenie uwagi bo głupota wyszła a znasz odpowiedź na to zagadnienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Nie znam, nigdy nie korzystałem z tej opcji. Nie ufam nigdy "wizardom" i wolę mieć (być może złudne) poczucie kontroli nad partycjonowaniem dysku Ale z anakondą odkąd pamiętam były jakieś drobne problemy - w każdym wydaniu inne Zgłoś na bugzillę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Czerwiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Nie znam, nigdy nie korzystałem z tej opcji. Nie ufam nigdy "wizardom" i wolę mieć (być może złudne) poczucie kontroli nad partycjonowaniem dysku Mam tak samo ale dla testowania potrzebowałem szybko mieć postawioną dystrybucję i później się okazało że jest /boot na ext3 i reszta dysku na (bez wydzielonej partycji /home) ext4. Mało bezpieczny i wydajny podział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Mało bezpieczny i wydajny podziałHmm... ponarzekaj jeszcze Ręcznie nie trwa dużo dłużej, a masz jak chcesz. W Fedorze podział domyślny był zawsze na /boot i / - obecnie /boot powinien (musi?) być na ext3 a reszta domyślnie idzie ext4. Chyba warto przed instalacja dowiedzieć się CO się instaluje → http://docs.fedoraproject.org/ (fakt, że po polsku tylko "Release Notes") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Mało bezpieczny i wydajny podział Skoro wiesz jaki jest lepszy to po co się pytasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Czerwiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Skoro wiesz jaki jest lepszy to po co się pytasz ? Nie pytam się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi