Skocz do zawartości

Raport Dot. Użytkownika

Subaru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stwierdziwszy, iż zawracanie moderatorom głowy bezpośrednio przez PM może być złym pomysłem postanowiłem zgłosić sprawę tutaj

Rozchodzi się o użytkownika sylvia23, podejrzewam, iż jest on/ona botem, bowiem otrzymałem PM następującej treści

Hello
My name is miss Sylvia.i saw your profile today and became intrested in you,i will also like to know more about you,and i want you to send a mail to my email address so that i can give you my picture for you to know whom l am.Here is my email address ([email protected]) .i believe we can move from here.I am waiting for your mail to my email address above.Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life) please send me mail to my e mail address.
Please rpely me with my email address here

([email protected])
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Witaj
My name is miss Sylvia.i widzialem dzisiaj swój profil i stal intrested w was, i bedzie równiez wiedziec wiecej o Tobie i chce Ci wyslac mail na mój adres e-mail tak, ze moge dac ci moje zdjecie, aby l am.Here wiedziec, z kim jest mój adres e-mail ([email protected]). Uwazam, ze mozna przejsc z here.I am waiting for your mail na mój adres e-mail above.Remeber odleglosc lub kolor nie ma znaczenia, ale milosc wiele spraw w zyciu), prosze wyslac mail do mnie mój adres e-mail.
Prosze rpely mnie mój adres e-mail tutaj

([email protected]) 

Widać, że nawet nie jest Polakiem/Polką bowiem tekst polskopodobny wyraźnie z translatora wyjęty bez sprawdzenia jego poprawnośći...

Zalączam również zrzut ekranu z fragmentem skrzynki, żeby nie było, że sobie coś ubzdurałem

http://img188.imageshack.us/img188/8672/boting.png

Koniec raportu

Subaru

Stwierdziwszy, iż zawracanie moderatorom głowy bezpośrednio przez PM może być złym pomysłem postanowiłem zgłosić sprawę tutaj
Chociaż raz słuszna decyzja :) Po raz kolejny podkreślę, że na tym forum moderator!=administrator.

I nie zadawajcie się z "miss Sylwia", bo to zła kobieta jest. Ona do wszystkich tak.

Witam Wszystkich użytkowników:)

Po 3latach wróciłem z Kanady a tu niespodzianka wchodzę na forum i widzę prywatną wiadomość czy wszędobylski spam i różnego rodzaju roboty zagnieździły się też na forum...

Może nie pisałem na forum ale jako user zarejestrowany byłem po prostu sobie tutaj:)

Nie wiem czy to dobre miejsce ale zgłaszam tą zaistniałą sprawę, wiadomość dostałem na pw wczoraj od użytkownika

sylvia23.

Proszę moderatora ewentualnie admina forum o sprawdzenie zabezpieczeń

Witam Wszystkich użytkowników:)

Po 3latach wróciłem z Kanady a tu niespodzianka wchodzę na forum i widzę prywatną wiadomość czy wszędobylski spam i różnego rodzaju roboty zagnieździły się też na forum...

Może nie pisałem na forum ale jako user zarejestrowany byłem po prostu sobie tutaj:)

Nie wiem czy to dobre miejsce ale zgłaszam tą zaistniałą sprawę, wiadomość dostałem na pw wczoraj od użytkownika

sylvia23.

Proszę moderatora ewentualnie admina forum o sprawdzenie zabezpieczeń

Nie jesteś pierwszym który dostał, ani też pierwszym który zgłasza, ale dobrze że to robisz, im więcej zgłoszeń tym może szybciej ktoś się tym zajmie :)

Uwierzyłbym jeszcze jakoś w autentyczność gdyby chociaż polska część PM była poprawnie przetłumaczona a nie żywcem z Google Translate czy innego programu bez sprawdzania tego :D

Choć i tak byłoby dziwne, że na polskim forum dostaję angielską PM