BlackMoses Napisano Czerwiec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2009 Witam wszystkich. Mam mały problem po instalacji Fedory. Otóż system zdaje się uruchamiać aż do momentu wykrywania USB. Pokazuje, że widzi mysz Logitecha i "zamarza". System przestaje się ładować. Jestem userem OpenSuse ale chciałbym przetestować nowe wydanie Fedory. Wie ktoś od czego ten problem ? Sprzęt : Laptop HP Pavilion 9690ew . Proc 2x 2GHz core 2 duo , 2 GB ram , Geforce 8600GS M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 rozumiem ze myszka jest zewnetrzna. wez ja odlacz i sprawdz czy dziala bez niej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackMoses Napisano Czerwiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Próbowałem odłączać i nic. Wtedy przywala się do touchpada. Próbowałem różnych kombinacji i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 hmm na niedzialajace urzadzenia byl pewien trick - dopisanie w linii kernela w grubie jednego parametru pci=routeirq (ale nie wiem czy to bedzie dotyczyc tez podsystemu usb). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackMoses Napisano Czerwiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 To też nie pomogło. Może obrazek będzie pomocny : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 no to wooohooohoo z ktorego roku jest ten laptop, bo nic nie moge znalezc ? pasowalo by znalezc kogos kto ma takiego laptopa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackMoses Napisano Czerwiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Laptop ma 1,5 roku. Tutaj jego dokładna specyfikacja : [sPECYFIKACJA]. Zdjęcie trochę słabe bo to komórką. Nie wiem czemu takie problemy z Fedorą bo z żadnym openSUSE nie miałem problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 A może taka wiejska magia z dopisywaniem "acpi=no", "noapic" itp parametrów jądra coś by pomogła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 jak to instalowales? z liveCD, DVD, cd, netinstall?a wersja 32 bitowa dzialala Ci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackMoses Napisano Czerwiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Instalowane z płyty DVD x64. acpi=off nic nie pomogło. Wersji 32 bity nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 a sproboj dopisac do gruba w linii kernel noapic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackMoses Napisano Czerwiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Dałem i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 sproboj dostac sie do instalki przy uzyciu jakiegokolwiek live cd (moze byc instalacyjne - wpisujesz linux rescue). zamontuj partycje i dopisz do pliku: /etc/modprobe.d/blacklist.conf wiersz: blacklist ehci_hcd zdaje sie ze ten modul do obslugi usb ma jakis bug bo widze troche ludzi na bugzilli to zglaszalo. jak to nie pomoze to nie wiem juz co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackMoses Napisano Czerwiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 ehci_hcd chyba ... spróbowałem i lipa. Zassam może wersje 32 bity chociaż mam jakieś złe przeczucia. Szybko się chyba moja przygoda z Fedorą zakończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 sproboj jeszcze tak: noapic nolapic jesli to nie pomoze to jeszcze tak: pci=nomsi jeszcze znalazlem to: apci=noirq ps. zastanawiam sie czy nie ma byc ehci-hcd przypadkiem cos musi zadzialac. na wszelki wypadek wlacz w biosie plug and play OS na yes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi