Gość Napisano Lipiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 (edytowane) Chociaż jak mówiłem tam może być mnóstwo rzeczy zupełnie niezrozumiałych dla większości społeczeństwa :] Czyli łatwiej było by przeinstalować system. Jednak chciałbym się dowiedzieć i zrozumieć co i dlaczego tak się stało, ale chyba porywam się się z motyką na księżyc :/ Pliki core mają się tak , to tak w skrócie bo jest ich tam więcej . [root@Fedora10 Pulpit]# cd /var/log/samba/nmb [root@Fedora10 nmbd]# ls core.14395 core.1692 core.2293 core.26973 core.27075 core.7529.......... [root@Fedora10 smbd]# ls core.10459 core.2156 core.31183 core.31325 core.4695 core.7882......... [root@Fedora10 winbindd]# ls core.10475 a [root@Fedora10 nmbd]# more core.14395 ******** core.14395: Not a text file ******** [root@Fedora10 nmbd]# czy do konfiguracji samby używałeś SWAT'a ? Po instalacji systemu wyedytowalem smb.conf i pomagalem sobie narzędziem w Gnome. wszystko dzialalo jak trzeba .Jak doinstalowalem KDE to jeszcze kofigurowalem tam w System options bodajże i od tamtej pory samba nie dziala :. Nie wspomagalem sie wiecej żadnymi programami do konfiguracji samby. --------------- Nie pisz postów pod własnymi - korzystaj z przycisku [EDYTUJ] Edytowane Lipiec 2, 2009 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 O ile wiem do wyciągania informacji z core dump potrzebny jest program dbg (przynajmniej na systemach takich jak AIX czy Tru64 z tym się spotkałem) oraz... spora wiedza. Czym przeglądać pod linuksem nie wiem. Może "okienkowym" kdbg? [EDIT] W Fedorze F11 bez problemu zainstalował mi się dbg. Czyżby w F10 go nie było? Albo jakąś literówkę zrobiłem przy próbie instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Lipiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 Już działa, zrobiłem. Jednak coś jest nie tak z configiem, Aktualny wywaliłem i dałem inny z innej maszyny w tej samej sieci która działa prawidłowo smb się uruchomiła z [OK] nmb tak samo. Wychodzi na to, po raz kolejny, że nie warto używać automatów do tworzenia konfigów. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi