Tom:-) Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Czy jest możliwość oby w oknie odpowiedzi na maila odpowiedź była pisana na początku wiadomości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 moze to sprawa ustawienia odpowiednio templatu wiadomosci, cos takiego powinno byc w opcjach. poza top posting jest beeee A: Because it messes up the order in which people normally read text. Q: Why is top-posting such a bad thing? A: Top-posting. Q: What is the most annoying thing in e-mail? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ktoso Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Ustawienia, preferencje edytora... tam taka opcja co ma napisane "(nie zalecane)" ;-) Toppostowanie straszne jest, ale tłumy outlookowców co o netykiecie w życiu słyszało ciągle to robi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Lipiec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Toppostowanie straszne jestWłaśnie jest bardzo wygodne bo nie musisz 'przerzucać' całego maila (a zakładam że jest długi) żeby znaleźć ostatnią odpowiedź. Tą opcję mam nie aktywną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 a co jak ktos ci odpowiada bottom, a ty mu top ? gora dol gora dol, gdzie jest poczatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Lipiec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Spotkałem się z tym może z 10 razy kiedy odpowiedź otrzymywałem na dole. Takt to wszyscy piszą na górze bo przeczytanie odpowiedzi jest łatwiejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Przez szacuknek dla adresata jego cytat powinien być nad twoją odpowiedzią. Ludzie (przynajmniej z łacińskiego kręgu kulturowego) są przyzwyczajeni do czytania od góry do dołu, tekst na dole traktując naturalnie jako dalszy ciąg górnego. Logicznie rzecz biorąc - bez uprzedniej znajomości cytowanego maila nie da się zrozumieć odpowiedzi. Na przykład w komunikatorach kolejne wypowiedzi pojawiają się na dole. Na tym forum (jak i innych mi znanych) również nowe posty są poniżej starszych. Nie warto w mailach robić wyjątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Sorry ale ja nie wiem w czym problem, może jestem za głupi, może to taka godzina, może to przez to że już 20h jestem bez snu, ale tak ciężko znak zachęty na koniec przestawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Lipiec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Ponury, dość ciężko żeby kombinować a swojej karierze się spotkałem może z 10 mailami z odp na dole. Przy każdej odpowiedzi muszę się gać po mysz żeby regulować gdzie ma zostać wpisana odpowiedź bo przecież nie za podpisem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi