studys Napisano Lipiec 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2009 Witam, zainstalowałem sobie poza Gnome dodatkowo XFCE co jest związane z innym moim postem post ale podczas startu systemu nie mam możliwości wyboru. jak wpiszę yum grouplist to pokazuje mi że mam zainstalowane oba środowiska. Gdzie trzeba coś wpisać ustawić żebym mógł zmienić te środowisko? Kiedyś jak instalowałem Fedorę od podstaw z kilkoma środowiskami to nie było z tym problemu a teraz już nie mam jak. Może to jest przez to że w maszynie wirtualnej ale chyba to nie powinno mieć wpływu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2009 Po wybraniu użytkownika powinno pojawić się menu z wyborem środowiska. Na starym gdm taki wybór pojawiał się od razu. Może o to chodzi. EDIT: jeszcze jest chyba takie polecenie jak startxfce4 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studys Napisano Lipiec 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2009 Dzięki, ja byłem przekonany że wybieram środowisko graf przed wyborem użytkownika a jest odwrotnie i już jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2009 zdaje sie ze od 4.6 zalecaja start poprzez xfce4-session (to w .xinitrc). pewnie ze wzgledu na problemy z innymi managerami logowania (vel SLIM na przyklad) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi