InIrudeBwoy Napisano Lipiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 Witam, Napisałem mały i prosty program którym chciałbym się podzielić. Dzięki niemu można wygenerować podstawowy plik 10-synpatics.fdi. Paczka SynapticsConfig-0.1.1 do pobrania tutaj. Program działa, proszę wziąć pod uwagę, że to mój pierwszy program napisany przy użyciu PyQT4 i Pythona. Jest tam wiele rzeczy które chciałbym zmienić aby był on bardziej elastyczny i efektywny. Wszelkie uwagi przyjmę z pokorą Miłego używania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Lipiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 wielkie dzieki! potrzebowalem czegos takiego pod KDE 4.3 tymczasem: : Nie ma takiego pliku ani katalogu ./SynapticsConfig.py: line 25: from: nie znaleziono polecenia ./SynapticsConfig.py: line 31: błąd składni przy nieoczekiwanym znaczniku `(' ./SynapticsConfig.py: line 31: `class Ui_MainWindow(object):' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 To pewnie jakieś zależności. Czy masz qt4? Pokaż rpm -qa | grep qt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Lipiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 Czy masz qt4? Pokaż rpm -qa | grep qt obrazasz mnie? poppler-qt-0.10.5-1.fc11.i586 dbus-qt-0.70-6.fc11.i586 qt-x11-4.5.2-2.fc11.i586 qtscriptbindings-0.1.0-5.fc11.i586 gtk-qt-engine-1.1-5.fc11.i586 PackageKit-qt-0.4.8-1.fc11.i586 qt-4.5.2-2.fc11.i586 pinentry-qt-0.7.4-6.fc11.i586 poppler-qt4-0.10.5-1.fc11.i586 qt3-3.3.8b-25.fc11.i586 polkit-qt-0.9.2-1.fc11.i586 qt-mysql-4.5.2-2.fc11.i586 qt-devel-4.5.2-2.fc11.i586 avahi-qt3-0.6.25-3.fc11.i586 opera-9.64-2480.gcc4.shared.qt3.i386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 Wybacz Pisząc to miałem na myśli czy masz coś innego niż ja. Bo szczerze mówiąc nie wiem dlaczego taki błąd. Spróbuj pbrać nową paczkę. Program odpalisz "python SynapticsConfig.py" lub nadajac mu prawa i dopalając jak normalny skrypt. Spróbuj tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 w czym to dłubałeś? w sensie notatnik/ide pytam się bo takie potworki odstraszają mnie od poważnego programowania self.TwoFingersHorizontalScrollingCheckBox.setObjectName("TwoFingersHorizontalScrollingCheckBox") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 emacs + qtdesigner To moje nazwy, żebym się nie pogubił. Co w tym złego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Lipiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 Wybacz Pisząc to miałem na myśli czy masz coś innego niż ja. Bo szczerze mówiąc nie wiem dlaczego taki błąd. Spróbuj pbrać nową paczkę. Program odpalisz "python SynapticsConfig.py" lub nadajac mu prawa i dopalając jak normalny skrypt. Spróbuj tego. nowa paczka zadzialala bardzo dobrze. wreszcie mam scrolling. dzieki! z uwag, przydaloby sie jakies okienko dialogowe informujace o tym, ze trzeba przekopiowac ten plik do /etc... i info, ze konieczny jest restart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 Understood Chociaż jest ta informacja w pliku CZYTAJTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Lipiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2009 Understood Chociaż jest ta informacja w pliku CZYTAJTO wiem, ale moim zdaniem lepiej to wyswietlic w dialogboksie. mnie CZYTAJTO kojarza sie np z dlugasnymi opisami bugfiksow z czego wiekszosci albo nie rozumiem albo mnie nie interesuja wiec je pomijam. w tym wypadku bylo inaczej. znalazlem teraz cos takiego. mysle, ze Twoj program by mogl mu pomoc (tak jak mnie, jeszcze raz dzieki), ale nie chce pisac, bo moze sam chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 Kolejna wersja będzie miała taką informację. Pracuję nad usprawnieniem kodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 może przy nowej wersji wrzuć to na jakąś "farmę", no wiesz: code.google.com launchpad.net github.com http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of...ting_facilities a co długich nazw to po prostu dostaję oczopląsu i brakuje mi panoramicznego spojrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Lipiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 a co długich nazw to po prostu dostaję oczopląsu i brakuje mi panoramicznego spojrzenia borzole, Ty to zamiast "Ekspert" (ktorym niewatpliwie jestes) powinienes miec w sygnaturce "Malkontent". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 Ja preferuję nazwy które mi coś mówią, są trochę przydługie ale wyjaśniają czym mogą być. Kwestia przyzwyczajenia. Mam zamiar trochę usprawnić to, zmniejszyć ilość kodu i te nazwy możliwe, że również znikną w większości miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 może przy nowej wersji wrzuć to na jakąś "farmę", no wiesz: code.google.com launchpad.net github.com Albo poprostu sourceforge.net (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi