JoleKK Napisano Lipiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 Witam Wczoraj postanowilem zaktualizoawac FF do 3.51. Na FC 10 - pomoc/sprawdz dostepnasc aktualizacji, 3 sekundy minely i update zostal znaleziony. W FC 11 opcja w menu jest wylaczaona, spod roota dostepna, jednak szuka i szuka i konca nie widac. Moze ktos z forumowiczow spotkal sie z czyms podobnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Lipiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 zainstaluj "yum-plugin-fastestmirror" i zobacz czy to przyniesie poprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Lipiec 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 Nie pomaga. Tak w ogole to normalne, ze menu aktualizacji jest wylaczone dla uzytkownikow nie bedacych rootem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 aktualizacje moze zobaczyc kazdy uzytkownik - instalowac tylko root. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Lipiec 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 Coz, w FC 10 nie bylo z tym problemu, zreszta nie chodzi o to by kazdy mogl instalowac, wazne, zeby w ogole sie dalo, jakos reczne updaty co poprawke mnie nie ciesza. Thunderbirt ma to samo niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 Może ma problem z odnalezieniem mirrorów. Zdaje się, że ten applet jest połączony z gpk-application i w nim możesz czyścić wewnętrzny cache aktualizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 hm ale w recznych updatach wpisujesz raz yum -y update i idziesz....spac na przyklad a tu klik klik, okej, wpisz haslo w00ta, okej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Lipiec 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 Updaty z yuma, koncza sie: "Brak pakietów oznaczonych do aktualizacji" raczej mialem na mysli instalacje ze zrodla, bo juz innego pomyslu na ten problem nie mam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2009 hmm nie wiem czy 3.5-1 to to samo co 3.51 ale ja mam taki wlaasnie: [root @ amd64 ~] $ rpm -qa |grep firefox firefox-3.5-1.fc11.x86_64 zawsze mozesz sprobowac wlaczajac repozytorium fedora-updates-testing i zaktualizowac firefoxa (i przy okazji cala mase paczek powodujac totalny kataklizm ) yum --enablerepo=fedora-updates-testing update firefox ewentualnie jak sie czujesz w jakis sposob zagrozony przez hackerow firefoksowych to mozesz ze stronki mozilli sciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Lipiec 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2009 Jasne, ze moge sciagnac ze strony. Bardziej jednak chodzi o to, ze cos co powinno dzialac, nie dziala. 3.5-1 to nie 3.5.1 niestety. Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2009 zwykle takie paczki wychodza z lekkim opoznieniem. a na wyszukiwarce rpmow patrzyles? rpmfind.net, rpm.pbone.net ? niestety w testowym sie nie doszukalem. nie bede Ci nawet sugerowac sprawdzenia rawhide Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Lipiec 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2009 Paczki owszem z opoznieniem, ale FF ma swoj system aktualizacji, ktory nie wymaga paczek. Jak pisalem na FC10 poszlo bez problemu i to nawet nie na koncie roota (tylko pytanie o haslo przy samej instalacji, a samo sprawdzenie aktualizacji bylo mozliwe z normalnego konta). Coz, recznie wgralem nowa wersje, nie jest to zaden problem, tylko tak co update robic, to troche upierdliwe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2009 moze cos im sie zacielo po prostu i tyle. nie wiem dokladnie jak to jest zrobione bo uzytkownik nie ma prawa zapisu w katalogu /usr gdzie sa pliki firefoxa. chyba ze ff jest uruchamiany z uprawnieniami roota . ja tez mam to siebie zaznaczone na szaro, a pod rootem mozna aktualizowac. sadze ze tu chodzi wylacznie o uprawnienia uzytkownika do zapisu w okreslonych katalogach. moze po prostu uznali ze to niebezpieczne i wylaczyli taka mozliwosc dla zwyklego uzyszkodnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Lipiec 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2009 (...)a pod rootem mozna aktualizowac ja tez moge spod roota, tylko nie znajduje aktualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi