piotrino Napisano Lipiec 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2009 Witam, zainstalowałem program wireshark, ale nie mogę go uruchomić ani z konsoli(wpisuje wireshark-nie znaleziono), szukam w aplikacjach- nie ma go. Jest w /user//share/wireshark.. Ale nie mogę go uruchomić. W jaki sposób go uruchomię...Pozdrawiam P.S Szukałem na forum rozwiązania, ale go nie znalazłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2009 Jeśli instalowałeś yumem, to... ekhm... /usr/bin/wireshark. Oczywiście /usr/bin jest w ścieżce dostępu użytkownika, więc samo "wireshark" w dowolnym emulatorze terminala powinno wystarczyć. Wyskakuje pytanie o hasło roota, więc wpisuję i... tyle. Przynajmniej w F10 tak mam, ale jeśli jest problem, to mogę się na F11 przełączyć i sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Lipiec 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2009 aby mieć wersje okienkową trzeba mieć zainstalowane wireshark-gnome, sprawdź czy masz tą paczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrino Napisano Lipiec 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2009 aby mieć wersje okienkową trzeba mieć zainstalowane wireshark-gnome, sprawdź czy masz tą paczkę OK, jednak brakowało paczki wireshark-gnome.....Dzięki za pomoc!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi