linuxiarz Napisano Sierpień 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 glxinfo | grep rendering ===> Error: glXCreateContext failed glxinfo | grep direct ===> Error: glXCreateContext failed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaqu Napisano Sierpień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 a zapodaj jeszcze config z Xorg (/etc/X11/xorg.conf) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linuxiarz Napisano Sierpień 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 Mówisz i masz # nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig # nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder63) Wed May 27 03:15:36 PDT 2009 Section "ServerLayout" Identifier "Layout0" Screen 0 "Screen0" InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Mouse0" "CorePointer" EndSection Section "Files" FontPath "/usr/share/fonts/default/Type1" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Emulate3Buttons" "no" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection Section "InputDevice" # generated from data in "/etc/sysconfig/keyboard" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbLayout" "us" Option "XkbModel" "pc105" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Unknown" ModelName "Unknown" HorizSync 28.0 - 33.0 VertRefresh 43.0 - 72.0 Option "DPMS" EndSection Section "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Device0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Depth 24 EndSubSection EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaqu Napisano Sierpień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "on" EndSection dopisz pierwszy wpisy do sekcji Files, a drugą sekcje dopisz, bo jej nie masz PAMIETAJ Backup! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linuxiarz Napisano Sierpień 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 Dzięki wielkie wszystkim, zwłaszcza Tobie Snaqu Jak to było możliwe, że nie miałem tej sekcji, a tamta była niekompletna? Teraz ogólnie jest git, tylko w Open Arenie nie otwiera mi plików botów "unable to open nazwa_bota.wav". Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaqu Napisano Sierpień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 a to ja już nie wiem a dla pewności siebie sprawdź jeszcze czy aby na pewno polecenia glxinfo | grep rendering glxinfo | grep direct dają wynik yes. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linuxiarz Napisano Sierpień 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 [root@localhost ~]# glxinfo | grep rendering direct rendering: Yes [root@localhost ~]# glxinfo | grep direct direct rendering: Yes GL_EXT_depth_bounds_test, GL_EXT_direct_state_access, [root@localhost ~]# Btw - jeszcze mam taki jeden problem, zainstalowałem przez wine programy z windowsa do konwersji z divixa na dvd oraz program do napisów i w menu, poniżej Wine, mam katalog "Wine wine" i tam dalej te 2 programy (ktore ostatecznie nie działaja ). Jak się pozbyć tego folderu-podmenu "Wine wine" z menu Fedory? Muchos gracias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juve Napisano Sierpień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 PPM na ikonkę Fedory (m$ "start";p) i tam masz edytor menu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linuxiarz Napisano Sierpień 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 Ja wiem, tak próbowałem - tylko, że się tak amatorsko zapytam - jak usunąć ten folder ? Czy jest w ogóle taka opcja ? Bo mozna zaznaczyc, zeby tego nie wyswietlal, tylko czy te pliki sa gdzieś przechowywane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaqu Napisano Sierpień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 mozna: /home/twoj_user/.wine/drive_c/users/twoj_user/Menu Start/Programy twoj_user = nazwa twojego konta na przyszłość do każdego problemu załóż nowy temat. Jak widzę ten w którym się aktualnie znajdujesz są już 3 problemy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 na przyszłość do każdego problemu załóż nowy temat.Celna uwaga. Ze względu na bezsensowny temat oraz ilość problemów w nim zawartych przenoszę do OFFTOPIC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi