CuNiO Napisano Lipiec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2009 Czy ktoś z Was wie może jak można ustawić czcionki i inne składniki widoku aplikacji działających z biblioteką qt3 tak, aby wyglądały podobnie (w miarę) jak w qt4 w kde4 / fedora 11? Jak w ogóle zmienić ustawienia wyglądu qt3 w F11?? Taki np. kydpdict po skompilowaniu wygląda koszmarnie. -- Cunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Lipiec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2009 Odpal yumex i poszukaj pakietu qtconfig-qt3, bądź o podobnej nazwie (jak wpiszesz qt3 na pewno wyskoczy). Wielkich cudów on nie zdziała z powodu niewielkiej ilości dostępnych styli (może jeszcze jakieś da się zainstalować). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2009 Fedora 11 Dla Qt3 paczka qt3-config Chyba w menu gnome jest domyślnie ukryty po instalacji, to w konsoli wpisz qtconfig Dla Qt4 paczka qt-x11 polecenie: qtconfig-qt4 W Qt3 domyślne style są nieciekawe, ale morsik kiedyś zrobił paczkę ze stylem polymer. Niestety usunął SRPM (morsik WHY? ). Jeśli się nie pogniewa to ją udostępnię u siebie. Po instalacji dostępne jest kilka ustawień do samego tematu, polecenie: polymer-config http://files.getdropbox.com/u/409786/pub/h...repo/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuNiO Napisano Lipiec 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2009 Dzięki, ze stylem polymer jest lepiej, ale i tak trzeba będzie poświęcić kilkadziesiąt minut na dopasowanie kolorków -- CuNiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2009 Cóż, akurat tak wyszło, że pliki usunąłem bo robiłem porządki, a nie myślałem, że ktoś tego jeszcze będzie używał (przecież już era Qt4.5 jest ). Oczywiście się nie obrażę jak borzole udostępni - raczej to lepiej - no i wiem, że jednak ktoś tego używa i że w ogole raz na rok ktoś na mojego bloga zaglada (bo tylko tam leżał ten plik (: ) Mój stary skrinszot gratis: http://havoc.ift.uni.wroc.pl/~morsik/wp-co.../06/polymer.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2009 Są programy niezastąpione np. słownik (kydpdict), a nie widzę potrzeby przepisywać czegoś na nowo tylko po to by ładnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi