Gość Napisano Lipiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2009 Dosyć ciekawe i interesujące jak to się mydli oczy komu siŧ tylko da, a prawda jak zwykle jest inna i dosyć zaskakująca. http://www.technonews.pl/Technonews/1,9443...ona_dymna_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Lipiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2009 Dzięki za newsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2009 jeszcze sie okaze ze 90% kodu linuksa siedzi w windowsie, tylko ze jest tak spierniczona ze to chodzi jak chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2009 jeszcze sie okaze ze 90% kodu linuksa siedzi w windowsie, tylko ze jest tak spierniczona ze to chodzi jak chodzi Ja tam bym się cieszył, bo po zmodyfikowaniu instalatorów do sterowników dużo sprzętu by chodziło na Fedorze. W tej sprawie akurat mieli wybór - albo usunąć kod GPL i napisać te fragmenty po swojemu, albo udostępnić całość. Dla mnie nie ma różnicy, czy wejdzie do jądra, czy będzie w rpmfusion i co z tym zrobią twórcy jakiejkolwiek dystrybucji. Po prostu dobrze, że jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2009 mamy virtualbox, xen, qemu, kqemu, kvm, vmware server/player a na cholere mi hyper-V ? uzywa ktos tego w ogole? bo wydaje mi sie ze glownie vmware i xen sa uzywane. microsoft spoznil sie pare lat, a teraz udaja glupich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Lipiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2009 Z tą wirtualizacją niedługo będzie podobnie jak z serwerami dźwięku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2009 tylko kazdy rodzaj wirtualizacji dziala w przeciwienstwie do np pulseaudio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Lipiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2009 Pulseaudio też działa... różnie ale działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2009 wracajac do tematu... czytaliscie komentarze Linusa... sa jakby troche dziwne (sponsorowane czy co) , juz nie ma tego jadu anty MS czyzby kryzys wieku sredniego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Lipiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2009 Komentarz Linusa trochę mnie zintrygował, ale co poradzić, ma prawo nic nie robić Pewnie któregoś dnia przysiądzie i sprawdzi co zostało dodane do kernela A przynajmniej wydeleguje jakiegoś umyślnego, który sprawdzi czy nie ma jakiegoś babola w tym kodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi