viertek Napisano Sierpień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2009 Witam! Problem jest następujący: Dość często podczas uruchamiania laptopa (najczęściej na baterii, chociaż na zasilaniu sieciowym też się zdarza) klawiatura i touchpad odmawiają posłuszeństwa. Mysz na usb działa bez problemu. Pomaga tylko restart, chyba, że znowu nie będą reagować. Wczoraj 7 razy pod rząd odpalałem kompa na baterii i dopiero za 8 mogłem normalnie używać klawiatury. Podobny problem miałem na ubuntu. Wiecie czym to może być spowodowane? Aha. problemu nie ma przy wybieraniu systemu w GRUBie. z góry dziękuję pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2009 Jaki to laptop, szukałeś na necie może ktoś miał podobny problem? Może trzeba zrezygnować z evdev i spróbować zrobić wpis dla klawiatury na sterowniku kbd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viertek Napisano Sierpień 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2009 Dell Vostro 1310. W Googlach nic nie słychać o podobnym problemie. Nie bardzo wiem o czym mowa, z tymi sterownikami, ale w wolnej chwili to rozgryzę. Chociaż w większości przypadków odpalania z zasilacza i części odpalania z baterii klawiatura działa poprawnie na starcie. Wiec raczej sterowniki sa ok. Działają nawet klawisze multimedialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2009 W Googlach nic nie słychać o podobnym problemie.Źle szukasz, bo ja widzę, że problem dosyć popularny. Jednym z rozwiązań może być dopisanie do parametrów jądra i8042.reset o innych możesz przeczytać http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=207214 lub http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=206253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viertek Napisano Sierpień 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 Faktycznie, nie znalazłem bo potraktowałem problem ogólnie, a on dotyczy przeważnie Vostro. Na razie działa. Dzięki bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi