Snaqu Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Witam, ostatnio na Fedorze chciałem sobie pooglądać inne miejsca na ziemi, lecz nie mogę. Cały czas są z Google Earth problemy. Pierw prosił się o bibliotekę LibGL.so, to mu ją wrzuciłem. Teraz natomiast pluje się, że nie może uzyskać połączenia. Sprawdzałem na wyłączonym SELinuxie oraz Firewallu - żadnych efektów. Pinguje serwery z google-earth, dostaję odpowiedź. Co jest nie tak? Program jest zainstalowany w katalogu domowym, lecz jak był w /opt/google-earth/ problem też występował. Proszę o pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Off Topic Zamiast wrzucać screenshot wrzuciłbyś większy i czytelniejszy zrzut tego błędu. Albo poprawnie zlinkował to co powyżej. P.S. Ludzie czy jest jakiś problem z wklejaniem poprawnych linków do zdjęć na forum? To nie jest takie trudne. A poza tym wypadałoby sprawdzić czy taki link w ogóle działa. Najlepiej jeszcze przed wysłaniem postu, patrz: funkcja "Podgląd postu". To już chyba 3 przypadek w ciągu kilku dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaqu Napisano Sierpień 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Dziwne, u mnie się bez problemu wyświetla, na drugim kompie też. Ale niech będzie: Zrzut Błędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Dziwne, u mnie się bez problemu wyświetlaOK, moja wina. Klikalem na obrazku (spodziewałem się linku) a nie na tym pasku u góry. A już bardziej na temat: instalowałeś mam nadzieje zgodnie z wytycznymi? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Google_Earth [EDIT] Sprawdziłem z ciekawości pod VirtualBox - z włączonym firewallem i SElinuksem działa bez problemów. Wolno, bo wolno (nie włączyłem akceleracji), ale działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaqu Napisano Sierpień 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 ja przeinstalowałem jeszcze raz program [wg. poradnika]. Nadal kicha... Wiem, że kiedyś na fedorze działało (chyba nie na tej instalacji), a teraz nie chce //edit 6 wrz. 09 Po przeinstalowaniu fedory nadal nie działa poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi