Skocz do zawartości

Google Earth Nie Widzi Sieci?

Snaqu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio na Fedorze chciałem sobie pooglądać inne miejsca na ziemi, lecz nie mogę. Cały czas są z Google Earth problemy. Pierw prosił się o bibliotekę LibGL.so, to mu ją wrzuciłem. Teraz natomiast pluje się, że nie może uzyskać połączenia.

google-earth.png

Sprawdzałem na wyłączonym SELinuxie oraz Firewallu - żadnych efektów. Pinguje serwery z google-earth, dostaję odpowiedź. Co jest nie tak? Program jest zainstalowany w katalogu domowym, lecz jak był w /opt/google-earth/ problem też występował.

Proszę o pomoc i pozdrawiam

Off Topic

Zamiast wrzucać screenshot wrzuciłbyś większy i czytelniejszy zrzut tego błędu. Albo poprawnie zlinkował to co powyżej.

P.S. Ludzie czy jest jakiś problem z wklejaniem poprawnych linków do zdjęć na forum? To nie jest takie trudne.

A poza tym wypadałoby sprawdzić czy taki link w ogóle działa. Najlepiej jeszcze przed wysłaniem postu, patrz: funkcja "Podgląd postu".

To już chyba 3 przypadek w ciągu kilku dni.

Dziwne, u mnie się bez problemu wyświetla
OK, moja wina. Klikalem na obrazku (spodziewałem się linku) a nie na tym pasku u góry.

A już bardziej na temat: instalowałeś mam nadzieje zgodnie z wytycznymi? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Google_Earth

[EDIT]

Sprawdziłem z ciekawości pod VirtualBox - z włączonym firewallem i SElinuksem działa bez problemów. Wolno, bo wolno (nie włączyłem akceleracji), ale działa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...