KKing Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 Mianowicie kiedy prosi mnie o podanie hasła roota to nie mogę go wpisać a gdy kliknę enter pojawia się slash i kiedy pisze hasło to zamiast liter pojawiają się kolejne. z góry dzięki za pomoc. Dodam tylko że korzystam z fedory 11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 Ach, cóż za precyzyjny opis problemu → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKing Napisano Sierpień 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 Precyzyjniej to mogę powiedzieć że dotyczy to konsoli i środowiska GNOME, no i powtórzę się że jak dochodzi mi po podania hasła roota to kiedy próbuje je podać to się nie wyświetlają żadne litery ani gwiazdki, kompletnie nic, Natomiast kiedy kliknę enter to przenosi mnie do następnej linijki i pojawia się "/-\|" (chodzi o taką animacje zaczynającą się od slasha). Już dokładniej to ci nie wyjaśnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 przydalyby sie jeszcze kropki i przecinki czasem, bo piszesz jakby Cie ktos gonil . poza tym nie ma sie nic wyswietlac przy podawaniu monitu roota pod konsola - bo po co. haslo wpisuje sie w ciemno. pokazuja sie kropki tylko w gdm/kdm/... , ktore mozna wylaczyc w razie potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 Już dokładniej to ci nie wyjaśnię.No, jak nie to nie Chociaż dobrze byłoby wiedzieć co to za sterowniki, czy masz jakąś instrukcję instalacji (pliki README, INSTALL itp), skąd masz sam plik instalacyjny itp. Ale z tego co napisałeś wszystko działa. Trzeba poczekać aż "animacja" się zakończy. Druga możliwość - przejdź w konsoli od razu na konto roota i z niego uruchom ten instalator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKing Napisano Sierpień 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 No, jak nie to nie Chociaż dobrze byłoby wiedzieć co to za sterowniki, czy masz jakąś instrukcję instalacji (pliki README, INSTALL itp), skąd masz sam plik instalacyjny itp. Chodzi o sterownik hplip 3.9.8. Żadnego pliku readme nie było, ściągnąłem go ze strony hpopensource.com Ale z tego co napisałeś wszystko działa. Trzeba poczekać aż "animacja" się zakończy. Druga możliwość - przejdź w konsoli od razu na konto roota i z niego uruchom ten instalator Ta "animacja" trwa 5 minut po czy wyskakuje taki tekst: /error: No output seen in over 300 sec. . . (Is the CD-ROM/DVD source repository enable? It shouldn't be!) A następnie komunikat że źle podałem hasło (pomimo że jest prawidłowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 hplip jest dostepny ze standardowego repozytorium. grr co to za dziwna tendencja. ze zrodel sie kompiluje dopiero jak paczki w repozytorium nie ma lub nie dziala.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 Chodzi o sterownik hplip 3.9.8.A dlaczego nie z repozytoriów? Wprawdzie troche starszy (3.9.2), ale na pewno będzie prościejyum install hplip Oczywiście z konta roota. [EDIT] fafig znowu szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi