Skocz do zawartości

Problem Z Instalacją Sterowników Do Hp Psc 1200

KKing

Rekomendowane odpowiedzi

Precyzyjniej to mogę powiedzieć że dotyczy to konsoli i środowiska GNOME, no i powtórzę się że jak dochodzi mi po podania hasła roota to kiedy próbuje je podać to się nie wyświetlają żadne litery ani gwiazdki, kompletnie nic, Natomiast kiedy kliknę enter to przenosi mnie do następnej linijki i pojawia się "/-\|" (chodzi o taką animacje zaczynającą się od slasha). Już dokładniej to ci nie wyjaśnię.

przydalyby sie jeszcze kropki i przecinki czasem, bo piszesz jakby Cie ktos gonil :). poza tym nie ma sie nic wyswietlac przy podawaniu monitu roota pod konsola - bo po co. haslo wpisuje sie w ciemno. pokazuja sie kropki tylko w gdm/kdm/... , ktore mozna wylaczyc w razie potrzeby

Już dokładniej to ci nie wyjaśnię.
No, jak nie to nie :) Chociaż dobrze byłoby wiedzieć co to za sterowniki, czy masz jakąś instrukcję instalacji (pliki README, INSTALL itp), skąd masz sam plik instalacyjny itp.

Ale z tego co napisałeś wszystko działa. Trzeba poczekać aż "animacja" się zakończy.

Druga możliwość - przejdź w konsoli od razu na konto roota i z niego uruchom ten instalator

No, jak nie to nie :) Chociaż dobrze byłoby wiedzieć co to za sterowniki, czy masz jakąś instrukcję instalacji (pliki README, INSTALL itp), skąd masz sam plik instalacyjny itp.

Chodzi o sterownik hplip 3.9.8. Żadnego pliku readme nie było, ściągnąłem go ze strony hpopensource.com

Ale z tego co napisałeś wszystko działa. Trzeba poczekać aż "animacja" się zakończy.

Druga możliwość - przejdź w konsoli od razu na konto roota i z niego uruchom ten instalator

Ta "animacja" trwa 5 minut po czy wyskakuje taki tekst:

/error: No output seen in over 300 sec. . . (Is the CD-ROM/DVD source repository enable? It shouldn't be!)

A następnie komunikat że źle podałem hasło (pomimo że jest prawidłowe).