fafig Napisano Sierpień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2009 czy wie ktos co to moze byc za przyczyna, ze nie nvidia-settings laduje mi ustawien, tylko za kazdym razem przywraca domyslne wartosci? ustawilem coolbits w xorg.conf i chcialem zmniejszyc zegary na minimum. udalo mi sie na 140/250. jednak dziala to do momentu restartu Xow, startuje z domyslnymi wartosciami 560/700. co to moze byc za przyczyna? w .nvidia-settings.rc nie ma zadnego sladu po wprowadzonych zmianach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdarkflame Napisano Sierpień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2009 Bawiłem się tym z dwa lata temu i wtedy zachowywało się tak samo, trzeba było w skrypcie uruchamianym przy starcie systemu ustawiać taktowania karty aby były "domyślne". Chyba nvidia-config ma opcje dotyczące taktowania, ale nie jestem pewien, bo już nie posiadam w tym momencie karty nvidi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2009 nic bede musial to recznie zrobic przez nvclock na starcie w rc.local. szkoda ze nie da sie zmodyfikowac ustawien dla GPUPerfModes, bo mam dwa o takich samych wartosciach [maciek @ amd64 ~] $ nvidia-settings -q GPUPerfModes Attribute 'GPUPerfModes' (amd64.home.local:0.0): perf=0, nvclock=560, memclock=700; perf=1, nvclock=560, memclock=700 niestety pojawia sie problem. nie pisze ze to atrybut readonly wiec zdaje sie mozna go zmodyfikowac. interesuje mnie perf=0 bo odpowiada za ustawienie dla destkop (powersave). nie wiem tylko jak zmodyfikowac to ustawienie. chyba wiekszosc kombinacji juz sprobowalem, a ciagle wyskakuje blad ze jest zla skladnia. niestety manual pokazuje tylko proste przypisania, a tego nie wiem jak ugryzc ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2009 czy wie ktos co to moze byc za przyczyna, ze nie nvidia-settings laduje mi ustawien, tylko za kazdym razem przywraca domyslne wartosci?Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba chodzi o dodanie do autostartu nvidia-settings --load-config-only jednak dziala to do momentu restartu Xow, startuje z domyslnymi wartosciami 560/700. co to moze byc za przyczyna?U mnie udało się wymusić 0 level, dodając do xorga w sekcji "Device": Option "RegistryDwords" "PowerMizerLevelAC=0x3" Option "RegistryDwords" "PowerMizerLevel=0x3" Option "RegistryDwords" "PerfLevelSrc=0x2222" Gorzej jak chcę odpalić grę, bo wtedy muszę edytować xorga i resetować X'y. Nvclock nie obsługuje mojej karty niestety. Więcej haków znajdziesz http://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA EDIT: W sumie jak nvidia-settings -q GPUPerfModes pokazuje Ci jeden poziom to te wpisy mogą nie zadziałać, bo to desktop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaqu Napisano Wrzesień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2009 Przypadkowo znalazłem moze ci pomoże. nvclock nvclock-gtk jest w repo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi