Skocz do zawartości

Laptop + Głośniki Stacjonarne

menth0l

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem sobie dopiero co laptopa (Acer 7630), zainstalowałem F11 (o dziwo żadnych problemów). Przed chwilą podłączyłem sobie do wyjścia słuchawkowego głośniki od peceta stacjonarnego w nadziei, że zadziała. I owszem słychać co nieco ale dopiero przy końcu skali głośności na laptopie. Problem dodatkowy tkwi w tym, że w tle słychać dosyć głośne "buczenie". Teraz garść pytań:

1) czy w ogóle możliwe jest podłączenie takich głośników (subwoofer + 2 satelity) do laptopa tak by działało to zgodnie z oczekiwaniami

2) czy problem może leżeć w ustawieniach dźwięku w systemie (F11, praktycznie out-of-the-box) ?

Pytanie dosyć lamerskie ale nie uśmiecha mi się wydawać kolejnych kwot na głośniki laptopowe...

1) czy w ogóle możliwe jest podłączenie takich głośników (subwoofer + 2 satelity) do laptopa tak by działało to zgodnie z oczekiwaniami

U mnie na laptopie 2x satelity 1x central i 1x subwoofer. Gra wysminicie.

2) czy problem może leżeć w ustawieniach dźwięku w systemie (F11, praktycznie out-of-the-box) ?

Może.

Głośniki na pewno są sprawne ? A jak na słuchawkach ?

"buczenie" to tzw. tętnienia sieci znaczy sie słychać 50Hz z sieci. normalne przy modelach które nie grzeszą jakością.

to może byc pomocne. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...iki+s%B3uchawki

Głośniki na pewno są sprawne ? A jak na słuchawkach ?

"buczenie" to tzw. tętnienia sieci znaczy sie słychać 50Hz z sieci. normalne przy modelach które nie grzeszą jakością.

Głośniki to Creativy więc raczej jakość nie najgorsza, poza tym działały wyśmienicie na stacjonarnym. Na słuchawkach dźwięk jest ok, podobnie jak ten dobywający się z głośników laptopowych.

Dzięki za linka, spróbuję coś pogrzebać.

Na słuchawkach dźwięk jest ok,

Miałem raz taki przypadek w walkmanie czy coś w podobie że jedne słychawki działały a inne nie, jak się okazało później była minimalna różnica w średnicy jacka i nie łączyło tak jak powinno. Bo skoro głośniki działają na innym pompie i słuchawki na laptopie to jedyne co mi do głowy przychodzi, odradzam jak na razie grzebanie w systemie puki nie będziesz pewien że hardware jest OK. Bo skoro słuchawki działają to dlaczego głośniki miały by byc inne ? rozumiem że do głośników masz tylko 1x Jack.