Skocz do zawartości

Irytujacy Problem W Openoffice.org Writer I Innych

fafig

Rekomendowane odpowiedzi

problem tyczy sie przewijania tekstu. przewine np o 10 stron i po sekundzie mi wraca do miejsca gdzie byl poprzednio ustawiony kursor w tekscie. troche to wkurzajace bo przewijajac o kilka stron musze co chwila klikac na stronie zeby mi nie uciekal wstecz. czy to blad czy jakas opcja? ew czy i jak da sie to wylaczyc. z gory dzieki.

EDIT:

jednak to jest blad, przegladajac forum OO zdania sa podzielone, jedni uwazaja ze to blad drivera myszy, inni ze samego OO

EDIT:

jednak to jest blad, przegladajac forum OO zdania sa podzielone, jedni uwazaja ze to blad drivera myszy, inni ze samego OO

Hmm, ja tak miałem z synapticsem na laptopie.

Z powodu samego oo czegoś takiego nie widziałem .

irytującym problemem w OOo Writer jest brak możliwości pzłapania, przesuwania itd. Fontwork. Dość często ich używam i w momencie kiedy go wstawię, potem zaczne robić coś innego w dokumencie to już nie mogę go potem złapać, przesunąć edytować.

To jest irytujące. Bo nawet gdy od razu wszystko sobie sformatuję i ustawię a potem się okazuje że muszę go przesunąć to nie ma jak!

tak jakby się przykleił do białego tła, to dopiero wk... !

Rób co chcesz!

Ja akurat nie mam tego problemu, który opisał fafig, ale są inne niedoróbki jak np. robiąc coś przy tabelkach pojawia się dodatkowe okno z opcjami "Tabela", przez nie są problemy ze zminimalizowaniem OO.org i w konsekwencji przełączanie między oknami alt+tab nie działa poprawnie. Jedyne rozwiązanie jakie znalazłem do tej pory to wrzucenie okna "Tabela" na pasek narzędzi. W ogóle to jest sporo jeszcze takich irytujących problemów w OO.org.

EDIT: Jeszcze jeden przykład w Calcu, chcą wypełnić tło jakiejś komórki musimy rozwinąć paletę i wybrać kolor i to jest ok, ale jeśli chcemy po raz kolejny zakolorować inną komórkę tym samym kolorem to ponownie musimy wybierać kolor z palety, a IMO skoro kolor jest zapamiętany to wystarczające powinno być kliknięcie w przycisk wyboru tak jak to jest w przypadku czcionki (chociaż tam są akurat dwa przyciski). To samo z borders.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...