@WalDo Napisano Wrzesień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2009 no teraz to wyglądało jakby u Ciebie polecenie gcc było puste Albo problem z uprawnieniami - nie ma możliwości utworzenia domyślnej nazwy pliku wykonywalnego a.out. U mnie w tym miejscu wyswietlachecking for gcc... gcc checking for C compiler default output file name... a.out checking whether the C compiler works... yes Dla sprawdzenia możesz wstawić za linią 2468 w pliku configure # b.out is created by i960 compilers # to jest u mnie linia 2468 echo /bin/ls -l a.out Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korrus666 Napisano Wrzesień 9, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2009 W bashrc mam: # .bashrc # User specific aliases and functions alias rm='rm -i' alias cp='cp -i' alias mv='mv -i' # Source global definitions if [ -f /etc/bashrc ]; then . /etc/bashrc fi Ale to się strasznie u mnie krzaczy. Poniżej próba skompilowania najprostszego programu na świecie, gcc -c hello.c -o hello1 gcc: Internal error: Błąd szyny (program cc1) Please submit a full bug report. See <http://bugzilla.redhat.com/bugzilla> for instructions. Jak podam jako parametr g++ to się configure robi ale make się wywala. Może będzie prościej jak ktoś z was skompiluje to i mi jakoś podeśle bo ja już się poddaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2009 Pomecz sie z naprawieniem gcc. No niestety ta paczka nie daje sie u mnie skompilowac wywalajac jakies bledy w samym zródle programu picfile.cc:58: error: ‘memset’ was not declared in this scope picfile.cc:136: error: ‘strcpy’ was not declared in this scope picfile.cc:305: error: ‘strtol’ was not declared in this scope CODE$ make make all-recursive make[1]: Wejscie do katalogu `/home/lucas/temp/www.hcilab.org/resources/download/icd2prog-0.2.0' Making all in m4 make[2]: Wejscie do katalogu `/home/lucas/temp/www.hcilab.org/resources/download/icd2prog-0.2.0/m4' make[2]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lucas/temp/www.hcilab.org/resources/download/icd2prog-0.2.0/m4' Making all in src make[2]: Wejscie do katalogu `/home/lucas/temp/www.hcilab.org/resources/download/icd2prog-0.2.0/src' if g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.. -g -O2 -MT picfile.o -MD -MP -MF ".deps/picfile.Tpo" -c -o picfile.o picfile.cc; \ then mv -f ".deps/picfile.Tpo" ".deps/picfile.Po"; else rm -f ".deps/picfile.Tpo"; exit 1; fi picfile.cc: In member function ‘void picfile_t::open(const char*)’: picfile.cc:58: error: ‘memset’ was not declared in this scope picfile.cc: In member function ‘void picfile_t::read_picfile(const char*)’: picfile.cc:136: error: ‘strcpy’ was not declared in this scope picfile.cc: In member function ‘int picfile_t::tonum(const char*)’: picfile.cc:305: error: ‘strtol’ was not declared in this scope picfile.cc:307: error: ‘strtol’ was not declared in this scope make[2]: *** [picfile.o] Blad 1 make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lucas/temp/www.hcilab.org/resources/download/icd2prog-0.2.0/src' make[1]: *** [all-recursive] Blad 1 make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/lucas/temp/www.hcilab.org/resources/download/icd2prog-0.2.0' make: *** [all] Blad 2 trzeba by nad tym jeszcze podumac, ale nie mam czasu. [EDIT] Zawsze mozesz sciagnac inny kompilator i uzywac go dopóki nie rozwiazesz problemu z tym. Za darmo mozna sciagnac Intel icc (chyba rejestracja wymagana) http://www.google.pl/search?q=intel+icc&am...lient=firefox-a Po instalacji ustawisz sobie tylko flage kompilatora jak to robiles na poczatku. Dobra wiadomosc jest taka, ze Intel icc jest lepszy niz gcc (co najmniej o klase), wiec zyskasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi