Skocz do zawartości

Skype - Echo

pascalhp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post na tym forum. :)

Mam problem, otóż osoba, z którą rozmawiam słyszy samą siebie, mimo że mam na słuchawkach. Zauważyłem, że jeśli ściszę głośność systemu, to echo jest mniejsze, a jeżeli wyciszę całkiem to nie ma echa. Zatem myślę, że jest włączona tzw. opcja "Mix Stereo" - znana z Microsoft Windows. Dlatego mam pytanie, jak ją wyłączyć, aby można było normalnie rozmawiać ?

Dziękuję z góry i pozdrawiam,

pascalhp.

Nie wiem jak to jest do końca w Skype w Linuksie ponieważ sam mam z nim problemy i właściwie rzecz biorąc to mikrofon mi działa ale i tak mnie nikt nie słyszy. Ale do rzeczy. W Skype dla Windows jest taki bajer, że mikrofon w kontroli głośności musi być wyciszony, Skype po nawiązaniu połączenia sam "uzyskuje dostęp" do mikrofonu i steruje wzmocnieniem jego sygnału według swojego widzi mi się (czyt. wg. ustawień w Skype). Włączenie mikrofonu w sterowaniu głośnością właśnie min. objawia się jak u Ciebie + "inne ciekawe efekty specjalne" typu sprzężenia zwrotne, buczenie itp.

Więc może pomoże po prostu wyłączenie/wyciszenie mikrofonu w Pulse Audio czy co tam innego używasz.

Pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...