Darknek Napisano Wrzesień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2009 Witam Czekam az wyjdzie F12 wiec jeszcze jestem na F9. Od jakiegos czasu pada mi dzwiek. Wysypuje to amaroka (1.4). Potem pojawia sie wpis o tym, ze xine nie moze zainicjowac dzwieku. Tak samo sie dzieje podczas ogladania filmu na kaffeine. Tyle, ze ponowne wlaczenie kaffeine i jest ok, ale dzwieku nie ma wtedy np podczas odtwarzania flashow na youtube. Problem olgolnie wpieniajacy, bo wymaga restartu 2-3 razy dziennie jak sie chce dluzej przy kompie posiedziec i robic rozne rzeczy. Co mozna zrobic? Czy downgrade xinow cos pomoze? Choc nie pamietam czy to sie zaczelo po ostatnich updatach robic czy wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2009 Miałem to samo na f9 i niższych na karcie intela (właściwie to nadal mam ten problem z flashem po wstrzymaniu kompa, ale wystarcza reset przeglądarki lub ewentualnie X'ów). Z tego co sobie przypominam to miałem jakieś obejście, ale dokładnie nie pamiętam jak to szło. Na pewno coś z modułami do alsy (może restart usługi alsa), poza tym znalezione gdzieś zapełnianie nullami lub randomem /dev/dsp też pomagało, przynajmniej na OSS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Wrzesień 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2009 Restart x'ow podczas pracy i koniecznosci zapisywania wszystkiego jest meczocym rozwiazaniem. Predzej pewnie F12 zainstaluje. Choc wcale mi sie nie chcialo przeistalowywac fedorki bo na 9 narzekac (jesli dzwiek pominac) nie moge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi