Skocz do zawartości

[f11] Mysz A4tech'a Skok Kursora W Grach

pitcarn

Rekomendowane odpowiedzi

Był chyba taki temat jest to związane ze sterownikiem karty graficznej. Jakiego sterownika używasz? Występuje chyba we wszystkich aplikacjach wykorzystujących OpenGL. Co do samej myszy to mam taką i z kartą intela czy nvidii nie mam takich problemów i w ogóle jej nie konfigurowałem, pozostawiłem to systemowi.

Był chyba taki temat jest to związane ze sterownikiem karty graficznej. Jakiego sterownika używasz? Występuje chyba we wszystkich aplikacjach wykorzystujących OpenGL. Co do samej myszy to mam taką i z kartą intela czy nvidii nie mam takich problemów i w ogóle jej nie konfigurowałem, pozostawiłem to systemowi.

moja karta to nvidia (gf7600gs) sterowniki to ostatni "kmod-nvidia-PAE " ,ja też nie konfigurowałem myszy , ale pojawił się problem więc "wygooglowałem " poradę jak w linku który podałem ,i sposób tam opisany niestety nie działa

A, zasugerowałem się tym linkiem, który podałeś. Sprawdzałeś w innych grach (alienarena, nexuiz, warsow)? Z tego co sobie przypominam to była taka opcja SWCursor dla myszek. Warto też na chwilę odinstalować kmody i spróbować zainstalować sterownik ze strony nvidii, ale w wersji 180.60 http://www.nvidia.pl/object/linux_display_..._180.60_pl.html . Z 185.x wyjątkowo często występują problemy.

będę musiał spróbować tak jak piszesz innych sterowników nvidi ,chociaż przyznam ,że myślałem iż to problem z myszą jest a nie grafiką :) ale sprawdzę i dam znać .

Edit: no niestety to nie sterowniki ,pobrałem tę binarkę którą poleciłeś i nadal jest problem z kursorem ,a taki np. sauerbraten działa bez problemu