szarki Napisano Październik 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 Witam wszystkich Mam problem z działaniem / wykryciem połączenia bezprzewodowego w F11 Używam karty sieciowej USB P 6132-08 (Pentagram) Chciałbym dodać że na Ubuntu 9.04 i na Win Xp połączenie wykrywane jest bezproblemowo Kiedy wybieram Połączenia sieciowe - bezprzewodowe - dodaj i wypełniam wszystkie dane to pojawia się zonk , ponieważ button "Zastosuj" jest nie aktywny Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 Do tej karty nie trzeba użyć ndiswrappera? Sprawdź w ifconfig czy interfejs wlan0 jest w ogóle widoczny. EDIT: I przy okazji napisz w czym wypełniasz te dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarki Napisano Październik 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 wlan0 jest nie widoczne mam tylko eth0 i lo EDIT: Jak dodać wlan0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 Tak jak napisałem trzeba użyć ndiswrappera i sterownika z windowsa (ndiswrapper -i sterownik.inf). Już wiele razy było na forum dokładnie omawiane, poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarki Napisano Październik 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 czytałem ale mam problem z wypakowaniem pliku setup.exe (sterownik windowsowy) nie działa: cabextract setup.exe unrar unzip próbowałem to zrobić przez wine wpisałem yum install wine wyświetliły mi się jakieś komendy ale nie wiem co dalej robić proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 Chyba trzeba to zainstalować na windowsie i wtedy poszukać tych plików *.inf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarki Napisano Październik 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2009 Chodzi o to że tam nie ma żadnego pliku .inf Używam Takiej karty USB http://www.pentagram.pl/produkty/sieci_i_komunikacja/karty_sieciowe_w_tym_wi_fi/pentagram_hornet_802_11_n_wifi_usb_p_6132_08 Sterownik ze strony (Setup.exe) nie chce się wypakować pod fedorą i win xp Może istnieją jakieś stery linuksowe na ten sprzęt ? (Szukałem ale nie znalazłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2009 Zainstaluj sterownik rt2870 i odpowiedniego kmoda dla Twojego jądra (lub akmoda) z repozytorium rpmfusion free. Potem załaduj moduł i karta będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi