Kazislav Napisano Październik 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 Witam Gdzieś przy jakiejś aktualizacji usunąłem pakiet odpowiedzialny za opcje i ustawienia dźwięku (wybór sprzętu ustawienia siły głosu itp). Domyślnie powinno to być w System/Preferencje/Dźwięk. Aplet z panelu też mi gdzieś wcieło. Znalazłem tylko lekki substytut w postaci Gmixer. Z góry dzięki za pomoc w naprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 Znalazłem tylko lekki substytut w postaci Gmixer.Co masz na myśli pisząc "lekki substytut"? Przecież tam masz wszystkie możliwe kontrolki. Czego Ci brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazislav Napisano Październik 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 Lekki substytut bo taki jest jego opis. To mi akurat nie przeszkadza ale to co napisałem wcześniej. Wybierając Dźwięk nic mi się nie pojawia więc pewnie jakiś pakiet mi po drodze wcięło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 yumem mozna szybko sprawdzic, podajac nazwe polecenia co to okienko pokazuje: yum provides "*bin/gnome-volume-control" I w odpowiedzi masz ze to pakiet: gnome-media-2.27.90.fix-1.fc11.i586 : Programy multimedialne GNOME Repozytorium: installed Dopasowano z: Nazwa pliku : /usr/bin/gnome-volume-control Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 A pakiet pavucontrol zainstalowany? P.S. I w sumie co za problem dodać do menu wywołanie gmixer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi