Sahin Napisano Luty 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 Zrobiłem sobie (_rpma_ → RPM-a) ORT, ale mam mały problem. Jak uruchamiam to wyskakuje mi 8 błędów "Error opening directory" i nie mogę edytowć wpisów. Nie widać też niektórych pozycji w menu. Może to przez to, że mam (_wogóle_ → w ogóle) ORT XFCE4 tylko panel jest z Gnome :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 sam skorzystałem z takiego rozwiązania - http://voidmain.is-a-geek.net/redhat/fedor...nu_editing.html i potwierdzam, menu zaczyna być edytowalne zwyłym prawoklikiem; wady - po instalacji rpmów programy dodają się do menu dopiero po przelogowaniu (względnie po killall gnome-panel) i niektórzy po takiej operacji tracą wszystkie pozycje z menu; a mi działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Niestety u mnie nie działa bo gdy robię ostatni krok czyli: cp /etc/X11/desktop-menus/applications.menu applications.vfolder-info wyskakuje błąd, że nie ma takiego pliku ani katalogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganja Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Jest jest. Tylko oczywiście bez "www." na początku int write_item_file() { gint terminal = 0; extern gint g_sprintf(); extern gchar *modify_space_to_underline(gchar *string), - get_file_name_from_entry(); Poza tym w przedostatniej linii powyższego kawałka kodu trzeba przecinek na końcu zamienić na średnik, czyli powinno być ostatecznie tak: int write_item_file() { gint terminal = 0; extern gint g_sprintf(); extern gchar *modify_space_to_underline(gchar *string); // get_file_name_from_entry(); Przynajmniej u mnie tak poszło Programik spoko i chyba działa, bo menu jeszcze całe Pozdr, W. Czy te ptwoje poprawki (_napewno_ → na pewno) ORT sens maja ?? Bo to ze sie kompiluje nie znaczy ze jest lepiej :/ Mnie sie program uruchamia, ale zapisac zadnej zmiany nie chce "faile creati....." A tobie zmiany podeszly ?? Mam fedore Core 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi