qhan Napisano Październik 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2009 Witam. Pobrałem dzisiaj płytę instalacyjną dvd Fedory 11 x86_64 i mam problem przy instalacji graficznej. Używałem wcześniej tylko ubuntu więc moja znajomość terminala jest na zerowym poziomie i nie potrafię sobie poradzić z tym problemem. Wybierając tryb instalacji z podstawowym sterownikiem wideo w momencie ładowania anacondy ekran staje się czarny a monitor wyświetla komunikat że nie można wyświetlić takiego trybu graficznego i wymaga zmiany rozdzielczości na 1280x1024@60Hz. Próbowałem różnych ustawień przy instalacji które wymyśliłem sam i które znalazłem w internecie ale nic nie działa, gdy wpisałem za xdriver=vesa vga=1280x1024x24 wyświetliły mi się możliwe tryby graficzne i po wyborze odpowiedniego rozdzielczość przed ładowaniem anacondy zmieniła się na odpowiednią lecz po załadowaniu znowu pokazał się czarny ekran. Moja karta graficzna to geforce 7900gs a monitor Philips 170S. Zainstalowałem fedorę w trybie tekstowym lecz nic nie mogę w niej zrobić poza zalogowaniem się na konto (_root'a_ → roota) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2009 Poczytaj tutaj → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Nvidia (zresztą jeśli to Twój pierwszy kontakt z Fedorą, to polecam cały Poradnik i inne artykuły na naszej Wiki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi