Siepet Napisano Listopad 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2009 Hej, nagrałem F11 na CD z opcji "nagraj obraz płyty" i się nie chce bootować, to nagrałem w ten sam sposób co mam nagraną F9, jednak F9 się bootuje, a F11 nie - gdzie jest problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2009 Tradycyjne pytanie: czy przed nagraniem sprawdziłeś sumę kontrolna ściągniętego obrazu ISO? Jeśli tak, to wina może leżeć po stronie nośnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siepet Napisano Listopad 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2009 A gdzież bym mógł znaleźć "oryginał"? Bo sprawdziłem HashCalcem ten plik .iso ale nie mam z czym porównać, po wypakowaniu .iso nie mam sh1sum czy jakoś tak. / dobra, wyżej wystawione pytanie jest nie aktualne, ściągałem wersję "okrojoną", bez checksuma w folderze, do-ściągnąłem i mam teraz, sprawdzam. No nie było CD6, 7, netinst.iso oraz fedora-checksum. Ale tak czy owak, wszystko się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2009 A gdzież bym mógł znaleźć "oryginał"?W katalogu, z którego pobierałeś obraz powinien być plik Fedora-11-i386-CHECKSUM lub Fedora-11-x86_64-CHECKSUM (zależy czy ściągałeś wersje 32- czy 64-bitową). Uwaga! Suma kontrolna w F11 jest obliczana przez sha256 a nie sha1 jak to było wcześniej. Jeśli ściągałeś przez bittorrent, to wymuś ponowne sprawdzenie ściągniętego pliku. [EDIT] "wersja okrojona"? WTF? :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi