joorva Napisano Listopad 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 Pewien programik pluje się że potrzebuje biblioteki libpcre.so.3. Pakiet pcre mam teoretycznie zainstalowany z repo, ale samej biblioteki nie ma, nawet w innej wersji (jest tylko libpcre++). Skąd można by (_wziąść_ → wziąć) ORT tą bibliotekę, bo w googlu nie znalazłem odpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Listopad 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 Na rpm.pbone.net jest pakiet dla Altlinuxa, może zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joorva Napisano Listopad 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 nie działa, brakuje jakichś paczek 64 bitowych dla libpcre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 @joorva zainstaluj pakiet pcre i zrób dowiązanie /lib/libpcre.so.3 do biblioteki /lib/libpcre.so.0 Moze to coś da. Jeśli masz system 64-bitowy, to zamiast /lib/libpcre.so.0 powinno być /lib64/libpcre.so.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joorva Napisano Listopad 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 dzięki, poszło. prawie sam na to wpadłem, tylko jakimś niewydarzonym cudem nie umiałem znaleźc biblioteki libpcre w jakijeś innej wersji (nie wiedzieć czemu szukałem jej w /usr/lib). jeszcze raz dzięki, teraz zmarnuję noc bo mie się w końcu programik odpalił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2009 [...] nie umiałem znaleźc biblioteki libpcre Podpowiedź: yum provides */libpcre* → http://wiki.fedora.pl/wiki/Zarządzanie_pak...C5.9Blone_pliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi