Skocz do zawartości

Aktualizacja Pakietu Mozilla

linuxiarz

Rekomendowane odpowiedzi

[FLAME]

a nie za kazdym razem pykac z konsoli
Skrót na pulpicie, dopisanie do menu, dołączenie do autostartu. Co wg Ciebie oznacza instalacja "na trwale"? Masz program na dysku, więc masz trwale. Nie w "C:\Program Files\"? No taka juz uroda systemu :P Ja pracując pod Windows nie pytam dlaczego nie w /usr/bin.

Robisz tak jak napisałem powyżej i masz. U mnie działa i to zarówno pod F11 jak i pod F12 na wirtualnej maszynie. A że skrypt startowy w binariach ze strony Firefox jest z lekka przetrącony? To już nie wina dystrybucji. Że Ty dzialasz na przestarzałym systemie? To też tylko Twój wybór, bo kłopoty z upgrade'm systemu da się przeskoczyć.

I powiedz mi teraz ze Linux jest lepszy od XP ;)
Oczywiście, że jest lepszy. O jakieś 300PLN za każdy desktop, na którym instalujesz.

Jakbyś chciał instalować FF i Thunderbirda z repozytorium a nie z binarek Mozilli, to nie byłoby problemu ;) Ale jak ktoś chce mieć Fedorę sprzed ponad półtora roku i najnowszego FF, to sam się prosi o kłopoty. Porównując z XP: który service pack masz zainstalowany? SP3? No to teraz sobie zainstaluj XP "na czysto", tak nawet bez SP1 i zobacz co nie działa ;) Albo spróbuj odpalić FF 3.5.5 na Win98

[/FLAME]

Spoko, powoli ogarniam sytuację - zainstalowałem sobie F11. Tradycyjna zwiecha systemu po instalacji, tradycyjny reset kompa, ale póki co wszystko gra - od razu elegancko FF 3,5 + TB z IMAPEM :) Zapodałem sobie też Operę żeby w razie awarii FF nie zostać na lodzie. Znacie jeszcze jakieś warte uwagi przeglądarki? Ja mam GNOME, więc czy Konqueror będzie śmigał ładnie ?

[...]więc czy Konqueror będzie śmigał ładnie ?
"Śmiganie" jest niezależne od posiadanego desktopu.

Znacie jeszcze jakieś warte uwagi przeglądarki?
Zależy co dla kogo jest warte uwagi. Epiphany, Seamonkey, links, midori. Zainstaluj i wypróbuj.

Co do "tradycyjnej zwiechy": jaką masz kartę grafiki? na jakim sterowniku?

No i KLOPS :(

Mam Geforce 8800 GTS -

Chcę odpalić Open Arena, wyskakuje mi info ze sterowniki nie dzialaja, wiec sprawdzam :

[root@localhost ~]# yum install kmod-nvidia
Loaded plugins: refresh-packagekit
Setting up Install Process
Package kmod-nvidia-190.42-1.fc11.1.i586 already installed and latest version
Nothing to do

Wchodze do panelu Nvidia i tam info "wpisz nvidia-xconfig i zrestartuj serwer X", robie to , uruchamiam kompa i ekran jest caly czarny. Nic juz nie widać. Nie mogę się zalogować. Wszędzie ciemno.