@WalDo Napisano Listopad 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2009 [FLAME] a nie za kazdym razem pykac z konsoliSkrót na pulpicie, dopisanie do menu, dołączenie do autostartu. Co wg Ciebie oznacza instalacja "na trwale"? Masz program na dysku, więc masz trwale. Nie w "C:\Program Files\"? No taka juz uroda systemu Ja pracując pod Windows nie pytam dlaczego nie w /usr/bin. Robisz tak jak napisałem powyżej i masz. U mnie działa i to zarówno pod F11 jak i pod F12 na wirtualnej maszynie. A że skrypt startowy w binariach ze strony Firefox jest z lekka przetrącony? To już nie wina dystrybucji. Że Ty dzialasz na przestarzałym systemie? To też tylko Twój wybór, bo kłopoty z upgrade'm systemu da się przeskoczyć. I powiedz mi teraz ze Linux jest lepszy od XP Oczywiście, że jest lepszy. O jakieś 300PLN za każdy desktop, na którym instalujesz. Jakbyś chciał instalować FF i Thunderbirda z repozytorium a nie z binarek Mozilli, to nie byłoby problemu Ale jak ktoś chce mieć Fedorę sprzed ponad półtora roku i najnowszego FF, to sam się prosi o kłopoty. Porównując z XP: który service pack masz zainstalowany? SP3? No to teraz sobie zainstaluj XP "na czysto", tak nawet bez SP1 i zobacz co nie działa Albo spróbuj odpalić FF 3.5.5 na Win98 [/FLAME] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linuxiarz Napisano Listopad 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2009 Spoko, powoli ogarniam sytuację - zainstalowałem sobie F11. Tradycyjna zwiecha systemu po instalacji, tradycyjny reset kompa, ale póki co wszystko gra - od razu elegancko FF 3,5 + TB z IMAPEM Zapodałem sobie też Operę żeby w razie awarii FF nie zostać na lodzie. Znacie jeszcze jakieś warte uwagi przeglądarki? Ja mam GNOME, więc czy Konqueror będzie śmigał ładnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2009 [...]więc czy Konqueror będzie śmigał ładnie ?"Śmiganie" jest niezależne od posiadanego desktopu. Znacie jeszcze jakieś warte uwagi przeglądarki?Zależy co dla kogo jest warte uwagi. Epiphany, Seamonkey, links, midori. Zainstaluj i wypróbuj. Co do "tradycyjnej zwiechy": jaką masz kartę grafiki? na jakim sterowniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linuxiarz Napisano Listopad 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2009 No i KLOPS Mam Geforce 8800 GTS - Chcę odpalić Open Arena, wyskakuje mi info ze sterowniki nie dzialaja, wiec sprawdzam : [root@localhost ~]# yum install kmod-nvidia Loaded plugins: refresh-packagekit Setting up Install Process Package kmod-nvidia-190.42-1.fc11.1.i586 already installed and latest version Nothing to do Wchodze do panelu Nvidia i tam info "wpisz nvidia-xconfig i zrestartuj serwer X", robie to , uruchamiam kompa i ekran jest caly czarny. Nic juz nie widać. Nie mogę się zalogować. Wszędzie ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi