Skocz do zawartości

Jak Flashowaćc Komórkę Na Linuksie

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że chodzi Ci o flashowanie Samsunga? Raczej nic z tego nie będzie. Jest flasher dla Motoroli, ale też z jego działaniem bywa różnie. Ogólnie to nie ryzykuj flashowania pod linuksem, bo masz duże szanse na uwalenie telefonu. Jak już musisz, to znajdź kogoś z windowsem i u niego działaj.

No to ci thof opowiem ; to jest takie "custom " firmware .

Jego zalety ; klawisz menu jest na ok , fon NIE WYŁĄCZA :) odtwarzaniamp3-jek czy mp4-rek czy radia w momencie zasygnalizowania stanu słabej baterii .

I taka wg mnie zaleta ; gdy jest słaba bateria to nie "miauczy" co 3 minuty , tylko ikonka miga

Pojawiła sie funkcja latarka , ikonka stanu baterii ma inny kolor i pokazuje bardziej miarodajnie stan baterii ; skala jerst 16 - stopniowa a nie 4 kreski jak teraz .

Klipy mp4 można w łatwy sposób wyświetlać w trybie pełnoekranowym ; wystarczy nacisnąć lewy softkey .

wada modowanego oprogramowania ; po zsunięciu klapki nie następuje automatyczne blokowanie klawiatury :o

Mając D900i w kieszeni trza uważać aby nie nacisnął sie przypadkowo jakiś klawisz

A tak dotakowo ; thof jakiego programu używasz na linuksie do konwertowania klików z Youtube tak by pasowały formatem do D900i :?:

MOD ktory ja wgralem

I taka sprawa Thof ile ci trzyma bateria i czy znalazłeś jakiś sposób by wydłużyć czas między ładowaniami :wub:

I taka sprawa ; flashowania nie zrobisz tym kabelkiem USB który jest w pudełku z fonem .

Musi byćc kabel SERWISOWY taki jak na TYM obrazku .

Musi byćc kabel SERWISOWY taki jak na TYM obrazku .
Aha dzięki za odpowiedź. W takim razie raczej nie planuje wgrywania tego firmware. Co do baterii to zależy, jeśli tylko korzystam w ten sposób, że wykonywanie/odbieranie telefonów i sms to dosyć długo trzyma, nawet potrafi tydzień. Ale zauważyłem, że przy używaniu aparatu (nawet kilka zdjęć) drastycznie spada żywotność, zazwyczaj jest tak, że zrobię dwa zdjęcia i zaraz pojawia się napis, że słaba bateria... Z innych funkcji nie korzystam, słuchawki są niewygodne i kiepska jakość dźwięku, nie wgrywałem nigdy nawet filmów czy jakiś aplikacji na telefon (poza tymi które sam próbowałem pisać w javie) :) W ustawieniach mam wyświetlacz maksymalnie przyciemniony (na 1), czas podświetlania też jest zmniejszony, klawiatura jest podświetlana tylko w nocy, wyciszone klawisze i to chyba wszystko. Myślę, że do konwertowania sprawdziłby się idealnie niezastąpiony mencoder, kwestia wyboru kodeka i można napisać prosty skrypt. Jak kiedyś miałem taki przenośny odtwarzacz to właśnie w ten sposób robiłem.