leymann Napisano Listopad 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2009 Witam. Mam astępujący problem, mianowicie internet jest u mnie rozdzielony przez router bezprzewodowo. Na windowsie oczywiście wszystko pieknie ładie wykrywa, ale na fedorze nie wiem (_wogole_ → w ogóle) ORT gdzie mam szukać internetu. Posiadam Fedore 11 i nie wiem jak mam skonfigurować internet, dodam tylko, że sieć jest zabezpieczona WAPem. Możecie mi powiedizeć jak ten iternet zrobić? Szukałem po internecie informacji na ten temat, ale tam jest jak skonfigurowac internet z neostrady live box itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2009 Masz na myśli WEP? To nie jest ważne jaki masz router, ale, nawiasem mówiąc, LiveBox obsługuje WPA2 i zastanów się poważnie nad bezpieczeństwem twojej sieci wifi. Ważne co jaki sprzęt masz na komputerze. Po pierwsze zaktualizuj system korzystając z kabla ethernet (są takie w pudełku z LB, chyba białe). to ważne, bo sterowniki są przygotowywane dla nowszego jądra systemu, niż tego, który zainstalował się z płyty z Fedorą. Po udanej aktualizacji wpisz do terminala lspci i pokaż tu nam wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leymann Napisano Listopad 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2009 nie wiem jak to zrobiłe, ale coś tam pogrzebałem jakieś połączenie dodałem ponownie uruchomiłem komputer i nagle fedora znalazła mi tak jakby kartę bezprzewodową i znalazłem swoja siec i wszystko tak jak w windowsie prosto i jasno. wiec teraz juz pisze z (_linuxa_ → Linuksa) ORT. ale wielkie dzięki za pomoc mam jeszcze jedno pytanie a w zasadzie prośbę, poieważ jest wiele takich podręczników do fedory co i jak, ale możecie mi podac jakiś fajny podręcznik jak co zrobić? instalacja sterownikow gafy, update fedory itd. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Listopad 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2009 Zacznij od tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi